Kezdőoldal » Otthon » Kert » Üdv. Fűkaszát szeretnék...

Üdv. Fűkaszát szeretnék vásárolni Kinéztem magamnak a Hecht 163-at 63.3 köbcentis 3.1 HPs motorral szerintetek jók ezek a gépek?

Figyelt kérdés

Amúgy 75000ft ért néztem.

Nem hagy cserben?

Nem gyönge?

A válaszokat előre is köszönöm.

2017. márc. 29. 21:46
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Csatlakozom az előttem szólóhoz: McCulloch. Fuxtec nevűt próbálnék még, annyira mondják, hogy lehet vele dolgozni, meg pöccröff, hogy tényleg ki is próbálom, talán már idén. :) Persze az a kínai tucatmodell házi továbbfejlesztése, kényes helyeken komolyabb anyagokkal, saját alkatrészekkel, saját megoldásokkal, nagyon fülelve a visszajelzésekre, hogy tényleg még szerethetőbb legyen. Olyat mindenesetre nem hallottam, hogy valaki hamar elkoptatta volna a Fuxi cuccát, pedig a nagyobbacska fűrészeit beejtik a Stihl/Husqvarna holmik közé páran, és majdnem ugyanazt kapják (tisztán és jó üzemállapotban tartást biztosan, max utóbbit valamivel több odafigyeléssel és sűrűbben).
2017. ápr. 3. 18:38
 12/23 anonim ***** válasza:
92%

Á, a Fuxtec egy erős és jól használható kasza, de egyáltalán nem tartós. A motorja az elég jó, ami a lényeg, de az összes többi nulla. Piacról szoktam hozzá kínai alkatrészt venni, egy az egyben csereszabatosak, és nem is rosszabbak a piacos dolgok.

Azt mondanám, hogy ezzel az említett Hecht géppel egy kategória.

2017. ápr. 3. 20:35
 13/23 anonim ***** válasza:
Akkor a McCulloch tartósabb? (bocs a közbekérdezésért!)
2017. ápr. 4. 18:19
 14/23 anonim ***** válasza:
Most nézem, állatoknak füvet kaszálni kell, arra jó lenne egy egy lovas négyütemű, Stihlből se drága. Ugye ahhoz kés kell, oda nem kell az erő.
2017. ápr. 13. 08:24
 15/23 anonim ***** válasza:

Én pár napja vettem egyet és épp jellemzést írtam róla ezt:

Nagy munkákhoz való, rettenet erős gép! Kisebb munkákhoz, amikor alkalomadtán vesszük csak elő ez nem jó, nehéz súlya és mérete miatt nehezebb a manőverezés! Nagy területek vágására ajánlom amikor egybe lehet hasítani vele, ez oda való! Ha otthoni, helybeni munkákra kell vegyük meg a kisebb 52cm3 változatát de ne ekkora hatalmas gépet.

A rezgéscsillapítása jó, berántani eleinte nehéz lesz, de ha kopik/járatódik ez könnyülni fog.

Minőségi fej és kés van hozzá, akár 3mm-es damilt is befűzhetünk.

80 perc alatt kb, 6dl benzint evett meg a 33-masból (később 40-es keverék kell).

Nagyon mutatós gép :) vonzza a tekinteteket! :)

-----------------------------------------------------

A te esetedbe kisebb kell pl, ez: [link] ismerem mert a hivatalnak ilyen van és nagyon jó!

2017. ápr. 14. 09:20
 16/23 Badattitude ***** válasza:
nt már kapsz egy OleoMAc masinát, aminek fele ekkora motorja van, több, mint fele ekkora fogyasztással, fele ekkora súllyal, de többszörös munkaöröm, megbízhatóság, tartóság szorzóval. Az ilyen, papíron 3 lovas gép után kezedbe adok egy 25-30 köbcentis, 1,2-1,5 lovas , közismert, régi, bevált márkájú gépet, és erősebbnek fogod vélni, mint a kínai alkatrészes Güde, Hecht, Einhell, Zipper, Gardenmadafaka és az isten tudja milyen nevű masinákat. Ebben a 75 000-es masinában is ugyan az a megbízhatatlan karbi van, foszlásra hajlamos benzinszűrő,nem optimalizált hajtáslánc. A lovakat át kell tudni adni a vágófelületre, amire a nagy márkák képesek már 1,2-1,5 lóerővel. IS. 75 000-ért már én ilyenbe feccölnék, nem a papíron 3 Lóerőre. Egyszerű a tájékozódás: Amelyik 1:50-es keveréket használ, az fejlesztett, vásárolható. Ami nem, azt hagyd meg másnak. Ez tapasztalat, nem a nagy márkások felsőbrendűsége. Egy rend vágás után érteni, érezni fogod, miről beszélek.
2017. ápr. 15. 19:11
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

1,5 lovas gépet még nem használtam, de 1 lovas Oleo-Mac volt az első saját gépem, vadonatúj, hát annak nevetséges volt a fűvágó képessége egy ilyen piacos géphez képest, csak tárcsával volt érdemes használni.

Lehet, hogy annyit nem adnak le, mint amit rájuk írnak, de ha egy piacosra 3,5 LE van írva, az lead mondjuk 2 LE-t, az 1,5 LE-s márkás meg lead 1,2 LE-t, vagy valami ilyen az arány.

Munkahelyen nagy teljesítményű márkás gépek vannak, a Husqvarna tényleg tudott, de a legnagyobb Oleo-Mac egy kalap sz@r, nehéz, buta gép, otthonra nem kellene.

2017. ápr. 16. 08:43
 18/23 anonim ***** válasza:

A hívatalnál van sthil stb mindegyik 40-essel megyen, fuxtek is van meg hitacsi.

A hecht 163-mat ajánlom vedd a kezedbe, mert nem semmi gép! Nem kellene leírni még nem vágsz vele a dzsumbujba legalább 30 percet, ebbe barátom van erő, ez nem csak papíron létezik, az meg más tészta meddig bírja, de ez benne volt és van.

2017. ápr. 16. 15:37
 19/23 A kérdező kommentje:
Miért meddig birhatja kb
2017. ápr. 18. 13:50
 20/23 anonim ***** válasza:

Azért az gazdától is függ, mennyit bír a kínai. Zsírozni kell a szöghajtást, a tengely bordázott illesztéseit, tisztítani kell a légszűrőt, nem kell túlmelegíteni (teljes gáz ill. felső fordulatszám-tartomány szükséges a kényszerléghűtés miatt, de nem folyamatos állat munkával kánikulában, ez nem profi gép). Precíz 40-es keverék jónevű fél- vagy fullszintetikus olajjal, szakember által precízen beállótott karburátorral (minden eltérés vezethet megragadáshoz). Nem érdemes követ fogni késsel. Bár már rég nem is számolom, mit kapott az Einhellem három laza év alatt, de 1,7 ló se 3, meg a szöghajtás is 11e körül volt, mikor legutóbb néztem... :-)

Függ attól is, mennyire dolgoztatod, természetesen. Nyilván erős gép ha röhögve kiszolgál, nem használódik annyira. Az egyik legkedveltebb drága kínai cucc, gondolom méretezték tartósságra is.

2017. ápr. 18. 18:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!