Mi a véleményetek erről a kézi fűnyíróról?
A neve: Fiskars Momentum 113880
Link: [link]
Tudom, nem túl olcsó, de ha van valakinek vagy egyéb típusú kézi fűnyírója van akkor legyen szíves nyilatkozni az ügyben.
Mondjuk a Fiskars egy elég neves gyártó, általában jó dolgokat szokott csinálni. De azért az a szöveg, hogy "A szabadalmaztatás alatt álló InertiaDrive™ technológia kétszeres vágóerôt biztosít, hogy át tudjon haladni a gallyacskákon, gyomokon és tömör területeken, melyek elakasztanának más fûnyírókat"
Azért azt megnézném, hogy milyen "gallyacskák" akasztanák meg a 6 lóerős Briggs motoros fűnyírómat, amin ezt a mechanikus szerkentyűt viszont keresztül tudod tolni :D
Kilóra nem (vagy nem sokkal) könnyebb mint egy átlag benzines gép. Árat nem látok kiírva, de rákerestem, és 90-100 közötti áron adják. Nos, ebben sem jobb egy közepes benzinesnél, szóval én mindenképpen benzinesben gondolkodnék inkább.
Olyan helyeken biztosan előnyös, ahol nincs áram és benzinest sem lehet valamiért használni, vagy esetleg egy 18 m2-es ház előtti gyepre tökéletes lehet, amit egy sima fűnyíróollóval is gyorsabb lecsetkelni, mint amennyi idő a benzinest a fészerből előhalászni meg beindítani. Esetleg pihenő-üdülő övezetben, ahol nem pöföghetsz a benzinessel vasárnap reggel 7-kor, máskor meg nincs rá időd.
Ha megvan hozzád az élősúlyod és az izomerőd, és nem lihegsz túlságosan egy maratonfutás végén, akkor neked való.
A lényeg, hogy pár m2 után már nagyon fárasztó tolni, és egyébként is csak ilyen 2-3 cm-es vágásra való, a nagyobb fűben való erőfeszítés a fű méretével négyzetesen nő.
Köszönöm a válaszokat!
Valójában több ezer m2 területről lenne szó. Csak azért kérdezem, mert most is van 2 benzines, de, hogy érdemes-e kipróbálni egy környezetkímélőt is. Amúgy gondoltam, hogy a gallyakat nem vágja el, de úgysem az a cél.
Több ezer m2 esetén nem értem, miért is merült fel egy izomból dolgozó gép.
Ha megveszed, őszre olyan kondiban leszel, hogy tényleg nem fogsz lihegni egy maratonfutás után. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!