Trágya granulátummal van valakinek tapasztalata?
Eddig hozattam a trágyát, de a legutóbbi két alkalommal az érett trágya helyett olyat hoztak, amit szerintem előző nap szart ki az állat, és még téglatörmelék meg ilyenek is volt közte, így a rendes trágya teljesen ki van zárva, nekem nem borít senki még egy kupac szart a házam elé.
Most ezen a trágyából készül granulátumon és a műtrágyán gondolkok, hogy vajon melyik lenne a jobb..
Tavasszal minek hozatsz trágyát?
Hozass ősszel, forgasd be, ahogy kell, és tavaszra a giliszták megdolgozzák akkor is, ha még viszonylag friss volt.
A granulátum eszméletlen drága, ha nem csak 3 m2-re kell.
Ne hidd el, amit a forgalmazók írnak, ők nagyon kis mennyiséget írnak, különben senki nem vásárolna tőlük, az árak miatt.
A m2-enkénti 1 kg granulátum is elég lájtos mennyiség, csak akkor elég, ha minden évben szórsz ennyit.
Rendes istállótrágyából 5 kg/m2 lenne a lájtos mennyiség.
Ha műtrágya mellett döntesz, akkor komlexet vegyél, amiben az NPK mellett mindenféle mikroelem is van, különben esetleg meglepődsz. (És tartsd be a csomagoláson írt mennyiséget, mert egy ismerősöm az egész gyümölcsösét kipusztította simán a túladagolt műtrágyával.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!