Mi ennek az orchideának a neve?
Sajna nem. Fényképezőm nincs, a mobilommal lehet fényképezni, de az még egy olyan ősrégi kövület, amihez kell speciális kábel a géphez, ami nekem nincs.
Sok keresgélés után találtam ezt a képet, ami szerintem pont úgy néz ki mint az enyém. Miltonia, vagy árvácska orchidea akkor a neve. Ehhez esetleg valaki tudna tippet adni, hogyan tudnám elérni, hogy virágozzon?
Sikerült azóta kideríteni?
Nem biztos, hogy Miltonia, lehet Cambria is. A hosszúkás gumók a "pseudobulbák", tápanyag raktározásra szolgálnak. Ha összeráncosodnak a bulbák, az vagy tápanyaghiányt, vagy kiszáradást jelez. Sajnos amíg nem derül ki, hogy pontosan melyik fajta, úgy nehéz tanácsot adni a tartásával kapcsolatban, de a legtöbb orchideára érvényes, hogy nem szeretik a direkt tűző napot, illetve fontos nekik a megfelelő párásítás. A gyökereket soha nem szabad nagyon eláztatni, ill. hagyni vízben állni, mert azonnal kirohadnak. Heti 1x elég locsolni, inkább alulról, bőségesen, alaposan felhígított orchidea-tápsóval tápozni 2hetente. A virágzáshoz legtöbbjüknek lehűlés kell, így az se rossz, ha éjszakára kirakod őt és reggel beviszed (csak ne legyen kb 16 foknál hidegebb és 26nál melegebb).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!