Milyen növények tudnak ilyen dús virágokat létrehozni egy erkélyen?
Ezek muskátlik. Egy kertésztől tudom: a ládában két sorban vannak a virágok, kicsit kifelé döntve ültetve.
És csak lentről nézve ilyen szép, fölülről már elég csupasz, mert lelóg az egész.És rendszeresen tápozzák.
Az én hozzá gondolásom: ha elég nagy a virágláda, akkor a belső felébe álló növekedésű virágot ültetve a 3.sorba, úgy már magadnak is szép lesz , nem csak az utcának.
Itt két magasságban vannak virágládák - az egyik a korlát szintkén, a másik meg az erkély taljaszintjben.
Emellett ezeket a képeket olyan helyen készítik, ahol nem száraz a nyár, ezért nem száradnak ki a ládák hamar, és folyamatosan adnak nekik táploldatok is.
A második meg futó petúnia.
A lényeget leírták: sok (jó) föld, sok tápoldat, nagy korában napi többszöri öntözés. Meg semmi nagy hőség.
Nekem 3 sorban vannak benne a muskátlik. Az első sorban 5 futó, majd a másodikban 4, legfölül pedig ismét 5, de ezek állók.
(értelem szerűen ha szélesebb a ládád, akkor több)
de egyébként ültethetsz hozzá szúnyogűzőt vagy egyéb növényeket is. ezek is segítenek dúsabbá varázsolni.
és szerintem fontos, hogy nyáron ne a tűző napon lógjon. nekem szeptember- októberben lesznek ilyen hatalmas nagyok és dúsak. szeretik a hűvösebb időt.
ezen kívül ahogy már előttem írták nagyon fontos a sok víz, a megfelelő tápoldatozás és a jó föld!
sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!