Káposzta torzsájából lehet újabb káposzta?
Boltban vett fejeskáposzta leveleit felhasználtam főzéshez, és ott maradt a torzsa, ami telis-teli van újabb pici levélkezdeményekkel vagy rügyekkel vagy én nem is tudom hogy hívják azt, ami épen a torzsán maradt.
Továbbá a torzsa alján szép fehér lédús gyökerek vannak, szóval úgy érzem, tovább fejlődne a növény, ha nedves földbe tenném...
Vajon lehet belőle újabb káposzta? Vagy mi lenne belőle, ha megfogná a gyökér, és tovább fejlődne?
Aki csinált már ilyet, írjon légyszi! Köszönöm!
Hideghatásnak elég a tárolás hidege.
Gyerekkoromban szórakoztam vele párszor, hogy elültettem, és tényleg kivirágzott mindig.
Látom senki sem tud biztosat. :) Magam is hasonlókat tippelek, amit leírtatok. Hát mindegy, megpróbálom életben tartani é meglátom.
A torzsa valóban ehető és finom, én is szeretem. De ezt nem volt szívem megenni, annyi gyökér és rügy volt rajta. :D
"Gyerekkoromban szórakoztam vele párszor, hogy elültettem, és tényleg kivirágzott mindig."
Ez a többszöri saját tapasztalás miért nem elég biztos neked?
De azt is tanítják általános iskolában, amit írtak is itt, hogy a káposzta kétéves növény, vagyis a második évben már a virágot hozza.
De szakirodalmat is kerestem neked:
"A fejes káposzta kétéves növény, első évben a fogyasztásra alkalmas „óriási rügy”, a fej alakul ki, s a téli tárolás során jarovizálódva a következő évben hoz magot."
:) Irtó cuki vagy, köszi!
Rég volt már az általános, az oké, hogy kétéves, de hogy most előbb van a fej, utána meg csak a tor meg potroh, azt már a jó ég tudja. :D
Meg ha előbb a fej, második év mag, akkor azt hogy csinálja, ha mondjuk az ember nem nyúlna hozzá és kinn hagyná a káposztaföldön? Ledobná magától a leveleit, hogy hajthassa a virágot, vagy csak szétnyílasztaná a leveleket, hogy közötte ki tudjanak hajtani...? Elég nehéz elképzelni. :) És igen, lusta voltam most guglizni és nem akartam bölcs maradni. :)
Ui: Torzsácska még él, és üdvözöl mindenkit!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!