Kezdőoldal » Otthon » Kert » Családi ház elött közterületen...

Elekes Zoltanne kérdése:

Családi ház elött közterületen lévő körtefa nem zavarja a szomszédot, fel van nyesve az oldala kb.60- 70 éve áll az adott helyen, az új szomszédnak joga van- e kivágattatni? Mi a helyzet akkor, ha a magánterület?

Figyelt kérdés
2017. febr. 15. 18:28
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
79%
Közterületen lévő fák kivágásához csak az önkörmányzatnak van joga .Ha magán területen van ,akkor még annak sem .
2017. febr. 15. 18:37
 2/11 anonim ***** válasza:
Semmi joga nincs hozzányúlni.
2017. febr. 15. 19:05
 3/11 anonim válasza:
nem teheti meg jogszerűen
2017. febr. 15. 20:29
 4/11 anonim ***** válasza:
Kinek a családi háza elött van?
2017. febr. 15. 20:37
 5/11 anonim ***** válasza:
Teljesen mind 1 kinek a háza előtt van.Nagyon erős indok kell ,hogy kivágják .
2017. febr. 15. 20:47
 6/11 anonim ***** válasza:

Hogy merült fel, hogy magánterület is lehet? Ha utcán van, akkor az mindenképpen közterület.

Ha nem balesetveszélyes állapotú, akkor nagyjából kizárt, hogy az önkormányzat kivágassa, vagy engedélyezze a kivágást. Legfeljebb ha nagyon sötét van tőle a lakásban, akkor a további felgallyazásra van esély.

Az se mindegy, hogy mekkora településről van szó, és valami mellékutca, vagy városközpont. De alapból kivágásellenes az álláspont mindenhol.

Szerintem a szomszéd előtt van a fa az utcán, és a kérdező nem akarja, hogy a szomszéd kivágassa.

2017. febr. 16. 05:54
 7/11 anonim ***** válasza:
59%
Az új szomszéd sem a kompótot,sem a pálinkát nem szereti?
2017. febr. 16. 07:19
 8/11 anonim ***** válasza:
50%

"Az új szomszéd sem a kompótot,sem a pálinkát nem szereti?"

Talan 10-12 eve az egyik szomszedom elott is volt 6-7 kortefa. Rendszeresen locsolta, permetezte, majd a jarokelok még félig nyersen(!) leszedtek a gyumolcsoket. Par ev utan megunta es tavasszal bekente a rugyeket valamilyen szerrel, amitol mindegyik kipusztult. Nyaron kivagatta a fakat, kiasta a gyokereket es azota szilvafakat ultetett a helyere. Abbol mar kevesebben vesznek es sokkal tobb a termes is. Szoval ha valaki ki akar vagatni egy fat, ugyis megtalalja a modjat ra.

2017. febr. 16. 16:53
 9/11 anonim ***** válasza:
53%
Közterületen a házunk mellett (sarki ház) ültettem 3 sárgabarack fát.Nagyon jó ízű és szépen is termett mind három.A termés teljes érése előtt már elkezdték lelegelni,e még egy cigót is oda vonzott.Az egyikről még ágat is letört a fia,mert őt küldte a fákra..Az agyam akkor öntötte el a szar,mikor az ó migráns asszony a feleségemnek akarta eladni a faluban a mi barackunkat.Felkaptam a fejszét és ment a levesbe mind a három.Még az utca túl oldalán lakó szomszédomnak sem tetszett ez a mutatványom,mert ő is legelte a termést.Neki is adtunk három csemetét,de velami oknál fogva kiszáradtak nála. Ezzel csak vissza állítottam az utca eredeti látképét.Térképen nem szerepeltek és az önkormányzatnál sem voltak leltárba véve ,és én ültettem őket a feleségemmel.Ráadásul nekünk semmi sem jutott belőlük,csak utólag a tüzelő.
2017. febr. 16. 19:41
 10/11 anonim ***** válasza:
9-es vagyok.Többé nem ültetek az utcára se milyen gyümölcsfát.Az udvaron van még kettő ebből a barackfából és az bőven elég nekünk.Ez magról szaporítható majd ,ha kell,de csak az udvarra lesz ültetve belőlük.
2017. febr. 16. 19:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!