Kezdőoldal » Otthon » Kert » Hogyan locsolod az orchideádat?

Hogyan locsolod az orchideádat?

Figyelt kérdés
Milyen gyakran? Mennyi vízzel? Milyen sűrűn kap tápoldatot?
2010. máj. 6. 12:07
 1/5 anonim válasza:
Heti 1x amíg nem látom h kifolyna alul. Eső vízzel, tápoldatot nem szoktam használni.
2010. máj. 6. 12:13
 2/5 anonim ***** válasza:
Én "meríteni" szoktam hetente 1x, ami azt jelenti, hogy egy tálba engedek vizet, abba belerakom az orchideát és bennehagyom kb. fél órát (néha többet), aztán kiveszem és kész. Sok olyan orchideám van, ami már többször virágzott, szóval ez egy elég hatásos módszer. Tápoldatot nem adok neki.
2010. máj. 6. 12:32
 3/5 anonim ***** válasza:
Képzeljétek el én át szoktam ültetni nagy átlátszó edényben,és nem virágföldbe hanem korhadt faforgácsot teszek rá,1x egy héten meglocsolom és gyönyörűek.
2010. máj. 6. 14:10
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen. Az egyik orchideám az összes virágját, bimbóját eldobta. az új bimbók nőnek egy ideig , majd leszáradnak... :(( A másik jól van, szóval valszeg a növény lehet beteg.
2010. máj. 6. 18:34
 5/5 anonim ***** válasza:
Vágd vissza a száron található (bimbó) rügy felett, abból hoz majd új virágot. 2 hetente esővízbe mártsd bele, úgy hogy átfusson rajta a víz, ne álljon alatta.
2010. máj. 7. 15:00

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!