Leszedhetem a szoba mandarinfám termését vagy várjam meg amíg lehullik?
Sziasztok!
Egy laikus kérdésem lenne a már régóta nevelgetett szoba mandarin fámmal kapcsolatban.
Most már legalább három hónapja hozott két termést és várnám, hogy leessenek, de nem teszik. Leszedhetem őket, vagy csak hagyjam, hogy a természetes úton megoldják?
Előre is köszönöm válaszaitokat!
Bocsi, kétszer ugyanazt a képet tettem fel, ez a másik:
Kedves 3-as, én úgy tudom, hogy a magról kelt nem hoz gyümölcsöt, ahhoz oltani (nemesíteni) kell.
Kedves Kérdező, ha úgy gondolod, hogy érett, akkor szedd le, legfeljebb továbbérleled leszedve egy kicsit.
Az egyszerű, bármilyen gyümölcsfákról is leszedjük a gyümölcsöt, nem várjuk meg, hogy lepotyogjon.
Nem fognak leesni. Legalább egy-másfél évig ott lesznek rajta, egy idő után már fonnyadtnak fognak tűnni.
Az első fotó nem tudom, mennyire színhelyes, ez alapján úgy tűnik, még fog mélyülni a színe, tehát érik még. Egy hónap biztos elég lesz hozzá. A második fotón nem annyira látszódnak, de ott mintha érettebbnek tűnnének.
Én mondjuk nem szoktam leszedni, mert a mandarint nem gazdasági haszna miatt tartom (árulnak a boltban sokkal jobbat), hanem dísznövénynek, ami a termésével díszít. Az íze egyébként se valami szuper így cserépben tartva.
Mondjuk, ha még nem kóstoltad, akkor szedd le legalább az egyiket.
Tavasszal majd ráfér egy metszés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!