Kezdőoldal » Otthon » Kert » Milyen szép futó/kúszónövényt...

Milyen szép futó/kúszónövényt ajánlotok?

Figyelt kérdés
Van egy kb.5 méteres fám, amin nincs virág. Nagyon szeretnék egy díszfát a helyére, de sajnálom kivágni. Tudnátok ajánlani olyan futónövényt, amit fel tudnák rá futtani, és viszonylag igénytelen abból a szempontból hogy nem kell vele sokat foglalkozni (metszés, stb. )?
2017. jan. 13. 12:02
 1/7 anonim ***** válasza:
Van foltos levelű borostyán.
2017. jan. 13. 12:18
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm az ötletet :)
2017. jan. 13. 16:11
 3/7 anonim ***** válasza:
A borostyán tényleg jó ötlet (nekem a kimondottan nagy, tarka levelű fajták tetszenek), csak az első pár évben, ameddig nem fogja befutni a törzset, rengeteget kell öntözni. Szárazabb időben a fa kiszed minden nedvességet a talajból.
2017. jan. 14. 12:22
 4/7 anonim ***** válasza:

Iszalaghoz mit szólnál?

A rossz hír az, hogy:

- eleinte mászókát igényelnek, mert nem jutnak fel maguktól a fa vastag törzsére (az ágakon már egyedül is boldogulnak)

- igénylik, hogy a tövük árnyékban legyen és ammóniaérzékenyek - de ezt 2 tő levendulával meg lehet oldani

Két fajt tudok ajánlani:

- Clematis montana (rubens vagy mayleen variáció): évente egyszer, tavasszal hoznak virágot, akkor viszont rengeteget. Instant beszédtéma: az egész utca várja, hogy virágozzon a miénk és vadidegenek jönnek oda hozzánk megdicsérni és megkérdezni, hogy mi ez :) Metszeni tilos, nem tűri.

- Clematis tangutica: cuki, lecsüngő sárga virágai vannak, nyáron virágzik (talán júliustól) virágzik, viszonylag hosszabb ideig. Elvirágzás után bolyhos termésével is díszít. Őt lehet metszeni, ha nagyon elkanászodna. Érdemes megemlíteni, hogy ő képes magától, magról szaporodni.

2017. jan. 15. 21:05
 5/7 A kérdező kommentje:

4.,

utánanéztem a Clematis montananak, és el vagyok bűvölve!!! :) Hogy ez milyen gyönyörűen mutatna a nagy fámon...Olyan meseszépen mutatna, ahogy az a millió sok apró virág szétterülne a fa ágain! De fel tudnak szerinted 5 méteres magasságba futni? Nálad mire vannak felfuttatva?

2017. jan. 16. 07:30
 6/7 anonim válasza:
Golgotavirág, gyönyörű és később ehető termést is produkál. Nálunk is van, télen nem fagyott el (van télálló faj) esetenként a levelek, szárak fagytak el kicsit, de mindig hajtott tovább. Csak ajánlani tudom.
2017. jan. 17. 22:51
 7/7 A kérdező kommentje:

#6,

Gyönyörű virága van! :)

2017. jan. 18. 09:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!