Császárfa tűzifának alkalmas?
Vannak üres földterületeink, szeretném betelepíteni, mondjuk császárfával, vagy oxyfával nem tudom mi a különbség..
A cél az hogy majd 6-7 év múlva kitermelem, és tűzifaként eladom, hiszen minimális befektetés lenne, a fa köbmétere viszont elég drága, tehát lehetne belőle pénzt keresni.
Egy a probléma..sok helyen hallom, hogy semmit nem ér fűtésnél, mivel a száraz fájának a súlya, kb a hungarocellel, nikecellel vetekszik. Most ha ez igaz, akkor senki nem fog ilyet venni, mivel valószínűleg a 0-hoz közelít a fűtőértéke.
Erről a dologról szeretném a véleményeteket kikérni, hiszen ha tényleg nem ér semmit fűtésnél, akkor kb amit belefektetek el is veszítem.
én is úgy érzem ,hogy ez a császárfa marketing ez nagyon hazugság szagú.. de azért rákérdeztem, igen egy fafélének megnézem mikor lesz olyan fűtőértéke , mint a szénnek. Aki meg azt mondja, hogy nagyon jó a fűtő értéke , az a saját tapasztalatairól beszél? vagy esetleg ezeket a csemetéket árulja?
Köszönöm a válaszokat mindenkinek!
Csak az állít ilyeneket, aki el akarja adni a csemetét és jó vastag a képén a bőr.
"Kilogrammonként a száraz faanyag 4500 kcal energiával bír, ami jóval magasabb még a legjobb minőségű szénfajták fűtőértékénél. Ha a hagyományos tüzelőanyagokkal vetjük össze, azt tapasztaljuk, hogy míg a nyárfának 2700 kcal, és a keményfának 2600 kcal körül mozog a fűtőértéke, a császárfa szintén éllovas a maga 4500 kcal fűtőértékével."
innen: [link]
Na de minden második mondatban van valami durva hazugság...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!