Kezdőoldal » Otthon » Kert » Császárfa tűzifának alkalmas?

Császárfa tűzifának alkalmas?

Figyelt kérdés

Vannak üres földterületeink, szeretném betelepíteni, mondjuk császárfával, vagy oxyfával nem tudom mi a különbség..

A cél az hogy majd 6-7 év múlva kitermelem, és tűzifaként eladom, hiszen minimális befektetés lenne, a fa köbmétere viszont elég drága, tehát lehetne belőle pénzt keresni.

Egy a probléma..sok helyen hallom, hogy semmit nem ér fűtésnél, mivel a száraz fájának a súlya, kb a hungarocellel, nikecellel vetekszik. Most ha ez igaz, akkor senki nem fog ilyet venni, mivel valószínűleg a 0-hoz közelít a fűtőértéke.

Erről a dologról szeretném a véleményeteket kikérni, hiszen ha tényleg nem ér semmit fűtésnél, akkor kb amit belefektetek el is veszítem.

2017. jan. 3. 15:35
1 2
 11/15 nemcso ***** válasza:
#9 Hát nagyot mondani azt tudnak, ha egy bármilyen fa fűtőértékét a feketeszénéhez merik hadonlítani. :D
2017. jan. 3. 22:24
 12/15 A kérdező kommentje:

én is úgy érzem ,hogy ez a császárfa marketing ez nagyon hazugság szagú.. de azért rákérdeztem, igen egy fafélének megnézem mikor lesz olyan fűtőértéke , mint a szénnek. Aki meg azt mondja, hogy nagyon jó a fűtő értéke , az a saját tapasztalatairól beszél? vagy esetleg ezeket a csemetéket árulja?

Köszönöm a válaszokat mindenkinek!

2017. jan. 3. 23:32
 13/15 anonim ***** válasza:

Csak az állít ilyeneket, aki el akarja adni a csemetét és jó vastag a képén a bőr.

"Kilogrammonként a száraz faanyag 4500 kcal energiával bír, ami jóval magasabb még a legjobb minőségű szénfajták fűtőértékénél. Ha a hagyományos tüzelőanyagokkal vetjük össze, azt tapasztaljuk, hogy míg a nyárfának 2700 kcal, és a keményfának 2600 kcal körül mozog a fűtőértéke, a császárfa szintén éllovas a maga 4500 kcal fűtőértékével."

innen: [link]

Na de minden második mondatban van valami durva hazugság...

2017. jan. 4. 11:13
 14/15 anonim ***** válasza:
Ahogy egyik favágó ismerősöm mondta ilyen gyorsan növő fa mem adhat értékes fát mert lehetetlem.
2017. jan. 4. 15:26
 15/15 ElinorJ válasza:
Alkalmatlan. Főzni,sütni nem lehet rajta a gyantaféléje szaga miatt,beltéren melegítene ha nem pukkadozna a rengeteg víztől és levegőtől.(Üreges a törzse s minden ága)Valamint az összes császárnéfája tele van rengeteg bogárral amikor a virágból termést nevel, azokat ki csalogatja ki, mielőtt beviszem a kandallóba? Én véletlenül próbáltam ki, amikor nem tudtam mit kezdeni az óriásméretűvé vált fa egyik részével.Soha többé. Azonban tényleg gyönyörű míg él. :)
2017. ápr. 2. 21:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!