Mit csináljak a phalaenopsis orchideámmal?
Szia!
Nekem 5 van, és mindig rendesen vízzel locsolom, havonta 1x tápoldattal. Nekem kerámia kaspóban vannak,de úgy, hogy a kaspóban van egy virágalátét fejjel lefelé, és erre teszem rá az orchideát, így maga cserép kimagasodik és amikor meglocsolom addig öntöm a vizet rá, ameddig el nem éri ennek az alátétnek a tetejét. Vigyázok arra, hogy a gyökerei ne legyenek persze vízben. Így ez a víz tud párologni. Hetente egyszer öntözöm. A leveleit csak leszoktam törölgetni hogy ne legyen poros.
Ha átültetem, akkor csak orchideaföldbe, mert a simában a léggyökerek megfulladnak (bár van ellenpélda is a szomszédodé, lehet, hogy nem tömítette, nem nyomta meg a földet, csak lazán ültette bele). A kilógó gyökereket úgy szoktam hagyni, nem tuszkolom bele a cserépbe.
A cserép átlátszó.
Itt vannak közvetlenül az ablak előtt, kb 10-15 cm-re, és egy sima függöny van csak az ablakon, ez egy déli fekvésű ablak, de nagyon jól érzik magukat, mindig virágzik valamelyik. Nekem már kb. 3-4 éve vannak meg ezek. A hőmérséklet itt bent általában 17 és 23 fok között van, nyáron, ha nagyon meleg van akkor 25 fok van.
Lehet nem kap elég napfényt? plusz rendesen meg kellene locsolnod? Nem tudok pontos választ adni, de hátha segít az, amit korábban leírtam.
Előző vagyok: attól látod, hogy mindenképpen vízre van szüksége, ha a gyökerei elkezdenek ráncosodni, fehéredni.
Az egészséges virágnak, zöldes szürkés a gyökere. Valamint a levelei is kemények.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!