Kezdőoldal » Otthon » Kert » Bonsai fát honnan, milyet?

Bonsai fát honnan, milyet?

Figyelt kérdés

ajándékba szeretném de nem nagyon értek hozzá, és nem értem hogy lehet hogy valamelyik 3ezer forint másmelyik meg akár több százezer is ez a korától függ vagy mitől?

GYMS megyében lakom egyébként, de esetleg pestre feltudnék utazni ilyen fáért, szerintetek honnan érdemes beszerezni és milyet? van esetleg valaki aki jártas a témában?

bármilyen ezzel kapcsoalatos tanácsot szívesen fogadok

2016. dec. 13. 10:56
 1/5 anonim ***** válasza:
Lebeszélnélek róla. Eddig ahány ilyenem volt, mint tönkrement előbb-utóbb. A csekély földmennyiség miatt a kiszáradás szinte elkerülhetetlen, márpedig a talaj nedvességének rövid idejű csökkenése is kiválthat élettani kiszáradást, ami nem visszafordítható.
2016. dec. 13. 11:55
 2/5 anonim ***** válasza:

Bonsait tartani egy külön életforma, és nem is minden lakás alkalmas rá. Ha nem egy hobbi-bonsaios akinek vennéd, akkor én is lebeszélnélek róla.

Ha viszont ért hozzá, akkor szerintem tőle kérjél tanácsot. Lehet, hogy elvész a meglepetés ereje, viszont száz százalék, hogy olyant fog kapni, aminek őszintén tud örülni.

2016. dec. 13. 12:25
 3/5 anonim ***** válasza:

Jól írják, igazi bonsai-t ajándékozni nagyon rossz ötlet.

Ha nem ért hozzá az ajándékozott, akkor azért, mert beteszi a fűtött szobába, és két hét múlva vége lesz.

Ha ért hozzá, akkor meg azért, mert az ajándékozók biztos kézzel választják ki azt, ami pont nem kellene az illetőnek, mert vagy nem tetszik, vagy olyanok az adott bonsai igényei, amiket nem tud biztosítani.

Kizárólag a leendő tulajdonos jóváhagyásával szabad megvenni egy növényt.

2016. dec. 13. 13:45
 4/5 A kérdező kommentje:

hát én is gondoltam hogy nem olyan egyszerű a dolog és szerintem ki is rohadna két hét alatt annál akinek venném, de meg van veszve hogy neki bonsai fa kell ő se ért hozzá

nincs valami kevésbé igényes fajta?

2016. dec. 14. 15:03
 5/5 anonim ***** válasza:
Akkor mindenképpen valami bonsai-nak kinéző szobanövény kellene, nem igazi bonsai. Kültériek drágábbak, és szobába téve még annyit se bírnak. Meg persze, most csupaszok, nem mutatósak.
2016. dec. 15. 05:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!