Orchidea kigyökerezik ha vízbe áll a levágott szára?
Figyelt kérdés
Sajnos túl lett öntözve az orchideám, ezért mikor kivettem a cserépből, levágtam a szárát, amin még sok virág volt, már 3 hónapja vízben áll a szára, még mindig él, a végén rügyek vannak, a szárán (ahol éri a víz) mintha lenne kidudorodva valami, lehet gyökeret növeszt? Vagy ez biztos nem tud kigyökerezni? Magot próbált már valaki hajtatni? (elég bonyolultnak tűnik a neten írtak alapján)2016. nov. 11. 19:24
1/4 anonim válasza:
Szinte kizárt a szár kigyökerezése. A magról nevelés pedig a szükséges felszerelés és a sterilitás miatt csak gyakorlott kertészetekben elképzelhető.
2/4 anonim válasza:
Szerintem nódusznál nem kizárt a gyökérképződés.
3/4 anonim válasza:
Hát, sok sikert, az enyémről az elfeketedett gyökereket kellett levágni ugyanebből az okból, de én utána átültettem abba a fakéregszerű valamibe, amibe szokták (eddig mohában volt), remélem, rendbejön. Milyen fajta van neked? Az enyém phalaenopsis.
4/4 A kérdező kommentje:
Phalaenopsis nekem is. Mohát akarok én is beszerezni, hátha kigyökerezik a cserépben lévő, a leveleit permetezem, a léggyökerek rendben vannak, de hónapok óta csak vegetál, nem akar gyökerezni. Most a levágott száron figyelem hátha lesz gyökér (mindennel próbálkozok csak ne kelljen kidobni, mert gyönyörű virágja volt)...
2016. nov. 12. 20:22
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!