Mi ennek a növénykének a neve és mit lenne érdemes vele tennem?
Hagyjam ahogy van, vagy ültessem át, a fényes helyet szereti vagy inkább a sötétebbet? De a neve lenne a legérdekesebb, mert akkor rá tudok keresni, mit szeret.
Ajándékba kaptam, de "használati útmutató" viszont nem jött hozzá. :)
Kicsit már kókadnak a levelei:
Még egy kép róla:
Van egy korallvirágom is, amit tegnap kaptam. Idáig odakint volt, nálam jelenleg a szobában van, egész jó állapotban van, de nem tudom kell-e mostanság ültetni:
(Bocsánat a képek minőségéért, a telefonommal ennyit lehetett összehozni.)
Buzogányvirág
Tavasszal kell átültetni.
Köszönöm szépen a részletes válaszodat! :) Tuti hogy buzogányvirág. :) Még kis párásító kavicsok is vannak a földje tetején, viszont alulról abszolút nem tud elfolyni a víz, úgyhogy abból a díszes cserépből át kell tennem egy olyanba, aminek lyukas az alja.
Akkor a korallvirágot óvatosan öntözgetem, meg ha plusz fokok vannak, lehet kiteszem, mert a szobában 20 fok körül van mindig a hőmérséklet.
Még mikor nem olvastam a kommentedet a kifolyástalan bödönről, akkor is az volt a tippem, hogy a dieffenbachia sárgulását és kókadását ez okozhatja, elrothadt a gyökerek egy része a pangó víztől. Vagy a cserépen lévő kavicsok is lehetnek bűnösek, mert ki tudja, milyen anyag ázik ki belőlük.
Mielőbb ültesd át. A trópusi növények növekedése állandó, nem időszakos, így bármikor lehet ültetni őket, ha elég meleg helyen tartod.
A korallvirágot ne pakolgasd hidegről a meleg szobába meg vissza, mert ez már túl nagy hősokkot jelent, le fognak száradni a levelei. (Lehet, hogy a mostani sárgulás is ettől van, hogy melegre hoztad.)
Folyamatosan szobában tartva nem lesz szép, és garantáltan nem fog virágozni, de még mindig jobb, mint ki-berakosgatni. Egy állandó, hűvös, fagymentes, világos hely kellene, szárazon tartva még a +1 fok is jó rövidebb ideig.
Átültetni nem kell, legfeljebb ha még tavaszig sem sikerül tönkretenni, akkor nyáron tápoldatozgasd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!