Hogy kell egy új láncfűrészt bejáratni? Husqvarna 455-e rancherről van szó.
Üdv.
Vagy úgy,ahogy az előttem szóló leírta vagy akár úgy is, hogy két tankot alapjáraton kijáraszt belőle. Ekkor még a láncvezető lapot sem muszáj feltenni. Néha picit meg lehet pörgetni a gázkarral. Hivatásszerűen ilyen gépek javításával foglalkozó személy mondta nekem, hogy az első két tank legyen 1:33 keverék,utána mehet neki az 1:40. Ha "eredeti" husqi olajat vettél hozzá,amin a címke szerint 1:50 a keverési arány,az a magyar benzinnel felejtős,az 1:40 kell neki. Jah és lehetőleg csak teljesen szintetikus olaj legyen a benzinhez keverve,a félszinti nem bírja úgy a magas fordulatszámot.
Remélem hasznos volt! :)
2 tank azért már elég durva...
1 tankot még csak-csak szoktak mondani...
A régi autókat, benzines gépeket kellett sokáig járatni. Mostanában azért már elég komoly anyagokat használnak még a legócskább kínai gépekhez is.
Fűrésznél szerintem elég, ha negyedórát pöfög alapjáraton, aztán vékonyabb fákat vágsz 2 tankkal, nem nagyon pörgetve, gyakori pihenőkkel, és kész a bejáratás. Utána még 2 tanknál ne kínozd nagyon.
Ha boltban vetted, akkor a használati utasítást olvasd el. Amennyiben szükséges egyáltalán bármi bejáratás, akkor bele lesz írva.
Minőségi szintetikus olajból elég az 50-es.
Az elterjedt piros Stihl-olaj viszont teljesen ásványi, ebből tényleg kell a 40.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!