Mi az ideális földkeverék magok csíráztatásához?
A tőzeggel kevert ültetőföld sem rossz. A legfontosabb tapasztalataim szerint az, hogy minél több tápanyagot tartalmazzon a használandó föld. Igazából a saját magad által "készített" komposzt föld a legtáplálóbb és a legjobb a növényeknek. Ezen kívül persze lehet venni jó földet boltokban is, az a legjobb, ha az árát figyeled. (minél drágább általában annál jobb a föld, de ellenpélda, hogy vettem 700 Ft-ért az OBI-ban és a növények azt nagyon kedvelik, pedig az ára nem mutatja a minőséget)
Általában elmondható, hogy, ha csíráztatni akarsz v.-milyen növényt akkor talán a lazább szerkezetű föld jobban megfelel.
Remélem tudtam segíteni! :)
Igen, segítettél. Köszönöm (ment a zöld kéz).
Obiban vettem ültetőföldet(20 liter, 700 forint) és "fehér tőzeget" (10 liter, 600 forint)
3 rész földhöz 1 rész tőzeget kevetrem. Mit gondolsz? Jó lesz így?
A palántaföldeknek az a lényegük, hogy kevés bennük a tápanyag. Az első időkben a magonc még a magban tárolt anyagot használja, a földből fel se nagyon tudja venni, viszont a magas szervesanyag-tartalom valószínűsíti a föld berothadását, penészedését, túlöntözés esetén főleg.
Palántaföldet használva az első valódi levelek megnőtte táján már tápoldatozni is kell, különben csak vegetálnak. (Én ezért nem is használok palántaföldet, inkább jól kezelem a virágföldben kelő palántáimat, hogy ne érje őket baj.)
Igen, ezért gondolom, hogy kapásból lehet kezdeni a normál virágfölddel és akkor nem kell majd átültetni, tápoldatozni.
Csak figyelni kell a megfelelő vízellátásra. Aztán ha majd kicsírázott a mag akkor avval "táplálkozik".
Köszi a válaszokat.
Már bekevertem a szaparótóföldet a tőzeggel. Már nem szívesen cserélném ki sima földre. Körülbelül mennyi idő után kell tápozni a kihajtott magokat? Vagy mikor cseréljem le a földet?
Csak nem most akarsz veteményezni??
Ne tedd, csak ha a saját magad ellensége vagy.
A tőzeg feltétlenül kellett? Nem savanyítja túl szerinted a keveréket? Vagy direkt az volt a cél?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!