Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mi az ideális földkeverék...

Mi az ideális földkeverék magok csíráztatásához?

Figyelt kérdés
Tőzeggel kevert ültetőföld?

2016. nov. 2. 11:15
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

A tőzeggel kevert ültetőföld sem rossz. A legfontosabb tapasztalataim szerint az, hogy minél több tápanyagot tartalmazzon a használandó föld. Igazából a saját magad által "készített" komposzt föld a legtáplálóbb és a legjobb a növényeknek. Ezen kívül persze lehet venni jó földet boltokban is, az a legjobb, ha az árát figyeled. (minél drágább általában annál jobb a föld, de ellenpélda, hogy vettem 700 Ft-ért az OBI-ban és a növények azt nagyon kedvelik, pedig az ára nem mutatja a minőséget)

Általában elmondható, hogy, ha csíráztatni akarsz v.-milyen növényt akkor talán a lazább szerkezetű föld jobban megfelel.

Remélem tudtam segíteni! :)

2016. nov. 2. 13:21
 2/14 A kérdező kommentje:

Igen, segítettél. Köszönöm (ment a zöld kéz).

Obiban vettem ültetőföldet(20 liter, 700 forint) és "fehér tőzeget" (10 liter, 600 forint)

3 rész földhöz 1 rész tőzeget kevetrem. Mit gondolsz? Jó lesz így?

2016. nov. 2. 13:38
 3/14 anonim ***** válasza:
Szerintem jó lesz, de akár fele-fele arányban is keverheted.
2016. nov. 2. 14:02
 4/14 anonim ***** válasza:
Florimo-s palántaföld nekem bevált. minden tavasszal vagy 10ezer magot csiráztatok és a kapható hazai márkák közül a florimo magasan a legjobb. a volldünger linz sem rossz márka. ha a mag már hozza kb a 2-3 levélpárt akkor adhatsz neki magas nitrogén alapú tápoldatot. pl gyenge pétisó oldatot. DE amit én mindig belekeverek az az alginit. itt ott lehet zsákost meg vödröst is kapni kis kiszerelésben, nézz utána mert nagyon meginditja a növényt.
2016. nov. 2. 16:25
 5/14 anonim ***** válasza:

A palántaföldeknek az a lényegük, hogy kevés bennük a tápanyag. Az első időkben a magonc még a magban tárolt anyagot használja, a földből fel se nagyon tudja venni, viszont a magas szervesanyag-tartalom valószínűsíti a föld berothadását, penészedését, túlöntözés esetén főleg.

Palántaföldet használva az első valódi levelek megnőtte táján már tápoldatozni is kell, különben csak vegetálnak. (Én ezért nem is használok palántaföldet, inkább jól kezelem a virágföldben kelő palántáimat, hogy ne érje őket baj.)

2016. nov. 2. 17:47
 6/14 anonim ***** válasza:

Igen, ezért gondolom, hogy kapásból lehet kezdeni a normál virágfölddel és akkor nem kell majd átültetni, tápoldatozni.

Csak figyelni kell a megfelelő vízellátásra. Aztán ha majd kicsírázott a mag akkor avval "táplálkozik".

2016. nov. 2. 19:17
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
A legjobb az, ha normál virágföldet veszel, és a tetejét fél-egy cm vastagon beborítod föld-sóder keverékével. Csíráztatáshoz ez a legmegfelelőbb, aztán ahogy növekszik a növény, úgyis eléri a gyökere az alsó, tápanyagban gazdagabb réteget.
2016. nov. 3. 11:55
 8/14 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

Már bekevertem a szaparótóföldet a tőzeggel. Már nem szívesen cserélném ki sima földre. Körülbelül mennyi idő után kell tápozni a kihajtott magokat? Vagy mikor cseréljem le a földet?

2016. nov. 3. 14:38
 9/14 anonim ***** válasza:

Csak nem most akarsz veteményezni??

Ne tedd, csak ha a saját magad ellensége vagy.

A tőzeg feltétlenül kellett? Nem savanyítja túl szerinted a keveréket? Vagy direkt az volt a cél?

2016. nov. 3. 17:46
 10/14 A kérdező kommentje:
Van itthon egy üres akvárium... Ebből szeretnék mini üvegházat csinálni. Főleg fenyő félék, bambusz, és egyéb hasonló növényekre gondoltam. (Aliexpress-es magok)
2016. nov. 3. 18:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!