Hány nap az ideális (leszemezett otelló plusz izabella) ledarálása és a préselése között?
Figyelt kérdés
Hogy jó színe legyen (minél sötétebb)2016. okt. 23. 13:06
1/5 anonim válasza:
Izabellát még nem préseltem, de az Othello bora egyből préselve is nagyon sötét színű bort ad. Szerintem ha nem festésre akarja használni az ember, akkor 1 (hidegben 2) napnál tovább nem érdemes héjon hagyni, mert így a bor metilalkohol-tartalma nem lesz magasabb, mint az átlagos európai szőlőből készült vörösboroknak, a szokványos 6-10 napos héjon erjesztés után viszont már igen durván felmegy a metiléntartalom.
2/5 A kérdező kommentje:
Köszi, én eddig úgy tudtam, lehet hagyni egy hétig - ezután nem hagyom 3 napnál tovább
2016. okt. 23. 18:53
3/5 anonim válasza:
Igen, van, aki héjon kierjeszti teljesen.
De az Othellonak egyébként is nagyon magas a pektintartalma (amiből a metilalkohol keletkezik), és minél tovább forr a héján, annál mérgezőbb lesz a bora.
Én ezért nem is szoktam soha addig rajta hagyni, hogy különösebben erjedt íze legyen.
Felesben szoktam fehér szőlővel, mert egyik se sok, de még így is piros lesz a bor, még akkor is, ha idő hiányában darálás után egyből préselek. Csak nem lesz sötét.
4/5 anonim válasza:
Ilyen hidegben egy hétig rajta hagyom. És hát nem vedeljük nyakra főre semmi bajom tőle.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszi!!
2016. okt. 23. 23:46
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!