Hogy kell magot csíráztatni?
Egész pontosan bambusz, fenyő,vénusz légycsapója és külömböző növények magjaira gondolok. Aliexpressről nagyon olcsón hozzá lehet jutni ezekhez.
Mik az ideális körülmények a csíráztatáshoz?
Én arra gondoltam, hogy van itthon egy üres akvárium, annak az aljába szórnék apró szemű kavicsot (kb 2 cm vastag réteg), majd vizet töltenék bele a kövek szintjének tetejéig. Erre kerülne rá a cserép, amiben a virágföld és a magok vannak. Az akváriumnak van teteje, így a levegő elég párás lenne.Azt tudom, hogy a csírázáshoz nem kell fény, de miután kihajtott a növény utána már kell. Tehát tervezem a növényt egy darabig még az "akváriumban" hagyni, párás környezetben.
Mit gondoltok? Jó lenne ez így?
Hát a november semmiképpen nem tartozik az ideális körülmények közé, semminél.
Szabadtéri növénynél a szoba se feltétlenül.
Én a fenyőt úgy szoktam, hogy március elején egy felásott területen elterítek 5 cm kerti föld - homok feles keveréket, rászórom a magokat, rá még 2 cm ilyen keveréket, aztán rendszeresen öntözöm kelésig, hogy a magok szintje ne száradjon ki. Kelés előtt és után is érdemes árnyékolni, előtte átlátszatlan anyaggal, utána raschellel.
Ha csak pár szál magod van, akkor virágládában is lehet, laza virágföldben, azt oda teszed, amikor ahová a legjobb.
Csak arra vigyázz, hogy télen hideg helyen tárold a magokat, mert bent kiszáradnak. Lehet ősszel is veteményezni, természetesen szabadban tartva, csak vigyázni kell szabad földben a kártevőkre, edényben meg a kiszáradásra és a csírázás utáni átfagyásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!