Kezdőoldal » Otthon » Kert » A gereblyézésnek mi az értelme...

A gereblyézésnek mi az értelme? Miért kell összegereblyézni a lehullott leveleket? A kérdés komoly.

Figyelt kérdés
Nem látom értelmét. Nyilván van,mivel mindenki csinalja. 24f
2016. okt. 31. 13:58
1 2 3
 11/23 fosfosfosfos válasza:

Kirohad a fű alatta. Szebb amikor fákat és zöld gyepet látsz tavasszal, mint fákat és rothadó aljnövényzetet.

Egyébként a leveleket elszállítják, komposztot csinálnak belőle és így normális virágföldet készíthetnek belőle.

2016. okt. 31. 16:53
 12/23 anonim ***** válasza:
Az én leveleim nem szállítják el, még a szomszédékét is megkapom és komposztálom magamnak.
2016. okt. 31. 17:20
 13/23 anonim ***** válasza:
71%

Én előre megírtam a 9. válaszban.

Elég szomorú, hogy valakinek csak ennyire futja agyilag 24 évesen.

2016. okt. 31. 17:42
 14/23 anonim ***** válasza:
54%

Sajnos a panelproliknak halovány segégfogalmuk sincsen, hogy milyen teendők vannak egy normális családi házban, ha a tulaj rendben akarja tartani.

Arról sincsen fogalmuk, hogy egy rendesebb pázsitnak drágább a négyzetmétere, mint nála a járólap a nyolcadikon.

Csak egyszer le tudnák tenni az okostelefont és pár percre kinéznének a fejükből...

2016. okt. 31. 18:50
 15/23 anonim ***** válasza:
0%

magának a gereblyézésnek valóban az az értelme, amit már előttem is leírtak, vannak viszont eléggé eszement megoldások is.

Nagymamámék pl. azt csinálják, hogy sok kis kupacba összegereblyézik a levelet, aztán betömködik zsákokba, a zsákokat egyesével kitalicskázzák az erdő aljára, majd ott kiborítják a zsákból, visszaviszik az üres zsákot, és kezdődhet az egész elölről. Oké, hogy az erdőhöz közel laknak, de ez akkor is hülyeség. Aztán panaszkodnak, hogy mennyi munka van vele, meg mennyire fárasztó.

Persze arról hallani sem akarnak, hogy elégessék a leveleket, biztosan az túl egyszerű lenne.

2016. okt. 31. 18:59
 16/23 anonim ***** válasza:
Az erdőben az a természetes, hogy úgy marad, ahogy lehullik. A házi kertben más a menyasszony fekvése, mivel a fák levelei gombabetegségek (és más ) hordozói, azért tanácsos a begyűjtése, likvidálása. És már ha az kert esztetikájáról van szó, akkor arra pedig energiát kell fordítani.
2016. okt. 31. 19:27
 17/23 anonim ***** válasza:

15

Én is úgy csinálom mint a nagymamádék. Tudod mért? Hogy ne füstöljek a szomszédok és a saját orrom alá. Pedig egyszerűbb lenne meggyújtani, bár a tűz nyoma ott maradna.

A kérdezőnek: én nem akarom, hogy a lehullott levelek ott legyenek az udvarban és ott is rohadjanak el mert szép udvarom van és a sok levél elcsúfitja, nem nézne ki rendezettnek. Ezen kivül a szél odahordja pl a bejárati ajtó elé is. Aztán ami a térkövezett részre hullik az ha ott marad és esőt kap akkor megfogja a térkövet így az így csúnya lesz már egy tél után.

2016. okt. 31. 20:13
 18/23 anonim válasza:
8%
Ha jól emlékszem a bükknek vagy a tölgynek a levele ráadásul meg is mérgezi a talajt. A fajtában nem vagyok biztos. Elég esélyes, hogy tényleg panelban lakik a fiatalember. Esőre szüksége van a talajnak a mocsokra és a rothadásra már nem annyira és ez független attól, hogy szerintem is gyönyörű az őszi táj.
2016. nov. 1. 01:49
 19/23 anonim ***** válasza:

"Szedjetek ossze az esőcseppeket is. Az is hogy néz már ki mikor vizes meg sáros a föld.. Fogyaték..."

Látom odakarcoltad a neved a hozzászólás végére.

Ha tudnád hol tart ma a tudomány...

Az emberek össze is szedik, csak nem úgy, ahogy te gondolod.

Vagy tetővel ahonnan csatornával elvezetik vagy éppen betonnal, aszfalttal, járólappal választják el a vizet a talajtól, hogy ne járjanak a sárban.

Ahol az emberek nem közlekednek, ott nem kell megóvni a talajt a csapadéktól, mert az szükséges, sőt hasznos a talajban lakó élőlényeknek és a növényeknek.

(Meg az embereknek is, mert pl a száraz, poros talaj szélben nagyon rontja a levegő minőségét.)

2016. nov. 1. 10:28
 20/23 A kérdező kommentje:
10-28as! Az esztétikára írtam ezt.
2016. nov. 1. 10:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!