Kezdőoldal » Otthon » Kert » Miért nem kelt ki még semmi?

Miért nem kelt ki még semmi?

Figyelt kérdés

Kb 3 hete vetettem el a borsót, a babot, a sárgarépát és a spenótot, meg némi lucernát is a kert másik felébe..

Ezek közül ösz visz a lucerna bújt eddig ki a földböl..

A többivel mi van?

Ládákba is vetettem paprika meg paradicsom magokat is és uvegtábla alatt voltak meg amikor nagyon hideg volta pincébe levittem éjszakára, ugyanezt megtettem a babbal is és a kukoricával, ezek közül a bab és a kukorica jött elő ládában..

A Többi?

Vagy még várni kell?

Én életembe most vetettem először. a babot és a borsó beáztattam meg a kukoricát is ami a ládába került "teszt" ként..

Mit vetettetek már el?

2010. ápr. 27. 15:22
 1/10 anonim ***** válasza:
Merre fele laksz? Mert én a Mátra északi oldalán, nálam 1 hónap kellett mire minden kibújt!! Eléggé hideg voltak még éjjel.
2010. ápr. 27. 16:05
 2/10 anonim ***** válasza:

Nálam a borsó és a retek is kikelt.

Nincs esetleg valami csírázásgátló a földben? Láncfűrész fűrész"pora", diófalevél, tölgyfalevél a földben, esetleg nem volt Tagetes (büdöske) ültetve a helyre? Ezek mind csírázásgátlók.

Persze lehet, hogy csak az időjárás nem kedvez, de itt Pécs környékén szépen bújik minden.

Sok sikert!

2010. ápr. 27. 23:06
 3/10 A kérdező kommentje:

Pest megye délnyugati része..

Itt a leghidegebb +3 volt éjjel a hömérö szerint, és ez a levegő hőmérséklete a földnek melegebb kellett hogy legyen..

2010. ápr. 28. 12:02
 4/10 A kérdező kommentje:
Semmi sem volt a földben 3 évig fel sem volt ásva csak gaz volt..
2010. ápr. 28. 12:03
 5/10 anonim ***** válasza:

De legalább fel lett kapálva a föld?

Szerintem ásd fel minél hamarabb, még nem késő véglegesen. Én is hasonló cipőben járok, mint te, csak én kora tavasszal már elkezdte felásni a kertet.

Az nem lehet, hogy régi a vetőmag?

2010. ápr. 28. 12:32
 6/10 A kérdező kommentje:

Fel lett ásva, még márciusban sőt át is lett utánna rotációzva egy hétre rá..

Gaz sem jött ki azóta egy szál se...

2010. ápr. 28. 12:59
 7/10 A kérdező kommentje:

A Vetömagot meg az Obi ban vettem, vmi Garafarm vagy mi, a bab meg a cba ból van..

Hát várok még sztem lehet hogy csak az a baj hogy nem volt errefelé eső már vagy egy hónapja..

2010. ápr. 28. 13:02
 8/10 anonim ***** válasza:
Na látod ez a természet bukfence.A gyom magját ki veti el és mégis kikel. Ha kigyomlálod, ujból kikel.Csak ami később kel ki, annak a magja hol volt addig?
2010. ápr. 28. 13:27
 9/10 A kérdező kommentje:

A Gyom magok rendkívül aprók, és könnyűek némelyik szinte pollen nagyságú..

Simán viszi a szél őket bármerre, de szerintem az esővel is érkezik nem kis mennyiség ami a porhoz tapad és felszáll a levegővel, de amelyiket nem, az rátapad magevő madarak tollazatára, vagy az ürülékük tartalmazza..

Miután pedig bekerült a földbe rendkívül szapora, és szinte csak magokat hoz..

2010. ápr. 29. 18:44
 10/10 anonim ***** válasza:

18:44

Elég baj az hogy a természet nem bennünket támogat.

2010. ápr. 30. 07:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!