Elektromos láncélezővel nehéz élezni a láncot?
Igen, nagyon egyszerű.
Csak arra figyelj, hogy ne műanyag szerkezetűt vegyél,
mert az általában nyeklik-nyaklik mindenfelé. (Először ilyennel próbálkoztam, szerencsére visszavették a boltban, mikor rájöttem, és visszavittem.)
Az a jó, ami fémszerkezetes.
Alkalmi használatra megteszi az olcsóbb is.
Én 7 E-ért a Lidl-ben vettem Florabestet, nagyon meg vagyok elégedve vele. Olyan keveset is le lehet szedni vele, mint reszelővel, csak pontosabban. (Ezért is vettem, mert ahol vállalnak élezést, ott mindig leszednek rengeteget, és pár élezés után lehet venni új láncot.) Mióta megvan, nem is reszeltem az élet, csak egy picit hozzáértetem a követ, és máris olyan a fog, mint a borotva.
Mellé még szükség van egy kis lapos reszelőre, a magassági határoló élezéséhez.
A Youtube-on vannak filmek a láncélezésről, de azt hiszem, érdemesebb megkérni valakit, hogy mutassa meg, utána már pofonegyszerű.
Én egy 5-ös vaslemezre hegesztettem egy 40-es szögvasat, a lemezre felcsavaroztam a köszörűt, és használatkor a szögvasnál fogva befogom az asztali satuba. Így nem foglal helyet feleslegesen az asztalon, csak behajítom a szekrénybe, ha végeztem.
Akkor nekem nem volt szerencsém...
Illetve szerencsém volt, hogy visszavették. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!