Kezdőoldal » Otthon » Kert » Ezeket a szilvafákat, hogyan...

Ezeket a szilvafákat, hogyan kellene megmetszeni?

Figyelt kérdés

Nem én hagytam őket ilyenre, mielőtt valaki azt gondolná.

3 szilvafáról csináltam a képeket 2-2 db-ot.

Szerintem a 3-4 képen lévő fát már nem lehet megmenteni.

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

2016. okt. 15. 18:27
 1/7 A kérdező kommentje:
Bocsánat, most látom hogy a képek el vannak forgatva.
2016. okt. 15. 18:33
 2/7 anonim ***** válasza:
Ha a jobboldali egérgombbal a kép megjelenítésére kattintunk, akkor nincsenek elfordulva. Ahogy elnézem, ezek viszonylag fiatal fák, csak semmi metszést nem kaptak és egy "természetes" korona alakult ki. Először is az összes közel függőlegesen növő ágat az alapjától el kell távolítani. Utána az összes hosszú ágat felére vissza kell vágni, a maradék oldalágakat felére/harmadára.
2016. okt. 15. 20:58
 3/7 anonim ***** válasza:

Kicsit részletesebben:

Ahol csak a függőlegesek vannak, és nélkülük üres lenne a korona, ott nem kell tőből levágni őket, hanem csak visszavágni, kifelé álló rügyre vagy ágra.

Ahol le van hajolva az egész, annak a lefelé lógó részét (ágvégeket) fentebb állóra vágni, a felfelé álló részeit jó állású kis ágra visszavágni.

Meg persze ritkítani erősen, ahol sűrű.

És ugye, nem most akarsz nekifogni. Majd tavasszal.

2016. okt. 16. 07:42
 4/7 A kérdező kommentje:
Azt olvastam a neten, hogy az őszi metszés sokkal jobb, mert a sebeken a gombák meg egyéb kártevők már nem telepszenek meg.
2016. okt. 16. 08:37
 5/7 anonim ***** válasza:
lehet most is metszeni de ha kemény tél lesz félő h elfagy itt ott. ha félsz a kártevőktől tavasszal akkor használj sebkenőcsöt.
2016. okt. 16. 09:13
 6/7 anonim ***** válasza:

Ez inkább a nyár végi metszésre igaz, szeptemberig, csonthéjasok esetében a baktériumfertőzéseket lehet így kivédeni. Ősszel már csak vékony ágakat szabad levágni, vastagabb ágakon fennáll a visszafagyás lehetősége a megzavart nedvkeringés miatt. Nyár végi metszésnél pedig szépen be tud forrni a seb.

Almatermésűeknél a tavaszi metszés a jó, mert nekik meg hidegben nincs betegségük.

2016. okt. 16. 13:04
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2016. okt. 16. 13:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!