Kezdőoldal » Otthon » Kert » Miért szárad ki a fenyőfám...

Miért szárad ki a fenyőfám lehet még rajta segíteni?

Figyelt kérdés

1 éve karácsonykor kaptam Férjemtől egy cukorsüvegfenyőt kb februárban át is ültettem egy nagyobb kaspóba. Tescoban vettük kb. akkora mint egy felmosóvödör....úgy beindult szépen nőtt is, pedig azt olvastam ilyen sokat nem is nő a fenyő....folyamat hozta az új hajtásait és nyár végére elkezdett sárgulni. Egyszer túl lett öntözve leöntöttem róla a vizet és hagytam kicsit "száradni" nyáron. Gondoltam helyrejön a rendes közeg a talajban akkor nekiállok normálisan öntözni....de elkezdett elszáradni :( alulról szépen felfelé és tiszta száraz kb :(

nagyon szeretném megmenteni, mert kislányom első karácsonya volt ez, és ha lesz egyszer kertes házunk ki szeretném ültetni a "fáját". (ha nem lesz akkor elpasszoljuk valamelyik nagyinak :) ott van hely )

Kapott örökzöld tápoldatot is. És a fontos, hogy teraszon van.....

van valami ötletetek?

ültessem át teljesen új földdel, vagy lehet kicsit a helye?

2016. okt. 5. 16:22
 1/3 anonim ***** válasza:

A fenyőfélék nem bírják a vízben állást, nagyon gyorsan elhalnak a vízben lévő gyökerek.

Lehet, hogy már korábban is, hosszabb időn át víz állt az edény aljában, és amikor a tetejét is ellepte a víz, az csak az utolsó csepp volt. Ezért szoktak lyukakat csinálni az edények aljára.

Elképzelhető, hogy a legfelső gyökerek, amik kevesebb ideig álltak vízben, még életben maradtak, viszont azok meg nem bírják vízzel és ásványi anyagokkal ellátni az összes lombot.

Emellett elképzelhető, hogy nem elég savanyú, emellett túl kötött neki a talaj, vagy túltápoztad, a virágföld alapból tartalmaz valamennyi műtrágyát. A cukorsüveg egyébként viszonylag érzékeny a száraz levegőre, ez is lehet probléma, ami ront a helyzeten.

Ha nagyon száraz, akkor már nemigen van esélye.

Semmiképpen ne ültesd át, mert akkor a még esetleg ép gyökereket is elpusztíthatod.

2016. okt. 6. 08:12
 2/3 A kérdező kommentje:

leöntöttük róla a vizet..úgy értem a nedves földről, ami kifolyt...valószínű az alján tényleg volt víz...

mivel most hideg van kinn hagyjuk, vagy hozzuk be? bár félek itt túl meleg neki úgy meg "azért" száradna ki....

köszönöm a választ

2016. okt. 6. 14:11
 3/3 anonim ***** válasza:
A benti tartást nem bírja, egészséges fa sem.
2016. okt. 6. 14:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!