Tapasztalatok a parasztbarackkal kapcsolatban?
Ilyen fajta, hogy parasztbarack, nincs.
Az Alföldön pl. a későn érő, keserű, rossz minőségű barackot értik rajta, zalai fórumozók meg esküsznek rá, hogy a parasztbarack az a magról kelt, saját gyökerén élő bármilyen fajta és származású barack.
Teljesen biztos, hogy ez egy boltban (piacon) vásárolt, nemes fajta barack magjából kelt ki. Az igazi parasztbarackok szeptemberben érnek, zöldessárgák, kesernyések, nem túl édesek.
Azt meg lehetetlen megmondani, milyen fajta barack magját hajították el, ami aztán kikelt.
Mondjuk, ha zölden érett, és különösen jó ízű volt, akkor talán Champion lehetett, egy régi, egykor nagyon népszerű amerikai fajta. (Vagyis, annak egy bizonytalan hibridje.) A Champion egyébként is jól bírja saját gyökéren, magoncként.
Ezt lehet venni oltványként, egy hónap múlva már lesznek csemeték a faiskolákban.
Keress rá kérlek. Ez lasan egy fajtakört takar legyen az bármi is. Tudtommal nem minden nem magja parasztbarack ha kikel.
A parasztbarack ma már.Nevezik szőlőbaracknak is.
Jó "szőrős",molyhos,kissé kesernyés és apró. Fontos,hogy magról kelve is ugyan olyan lesz míg a nemes fajták magja ha kikel valószínű nem hasonlít a szülőre.Bár én olvastam olyat,hogy a barack ebben talán jobb, mint a többi fajta.
Szóval van olyan,hogy parasztbarack !
Igénytelen,jól terem. Nekünk,volt,hogy egy kis fán több, mint 130 db termett! Az ízértéke nem túl nagy ám lekvárnak kiváló! Én is ezért ültettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!