Mikor célszerű lekaszálni a kertet?
Mivel nem akarjátok művelni a kertet, ezért kertészeti szempontból teljesen mindegy, érlelnek-e magot, mert annyi úgyis lesz, ami jövő évre kell, hogy szép gyomos legyen a kert. Legfeljebb a szomszéd fog leköpni, ha a szél hordja hozzá a gyommagvakat. De persze, ha a szomszéd se műveli a kertet, erre nem kell tekintettel lenned.
Amúgy meg olyan gyakran célszerű kaszálni, amilyen gyakran elég nagyra nő ahhoz, hogy bántsa a szemedet. Ez teljesen egyéni ízlés dolga.
4x azért kell szerintem, hogy ne szóljanak meg a szomszédok. Én a telekhatárokon kb. 6x szoktam évente, bár én motoros géppel, az kisebb fű esetén ledarálja és szétszórja a növényi részeket annyira, hogy legközelebbre elrothadnak.
Kézi kasza hadarója (rendsodrója) viszont összegyűjti, és ha nem hordod össze, akkor ezekbe belenő a következő adag, és a kasza hegye bele fog akadni a következő kaszáláskor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!