Mogyoróbokrot ősszel vagy tavasszal célszerű ültetni?
ha konténeres, akkor mindegy, ha házilag földlabdásan kapod, akkor jobb most.egyébként a legjobb lombhullás után, lehetőleg nem szabadgyökerűt ültatni. tehát október-novenber...
a lombhullató növények ilyenkor ősztöl tavaszig rápihennek, és február végén mocorogni kezdenek.
tehát a növénynek(is) célszerűbb ősszel ültetni.
(én úgy szaporítottam a mogyoróbokraimat, hogy kellemesen porhanyósra ásott földbe február végén mogyoróvesszőket szúrtam le..pár év és óriási bokrok lesznek..persze locsolással az elején)
Én mogyorófát ültettem. Nagyon nagy hely kell neki, és csak 8 év után termett először, de megérte.
A bokorral az a baj, hogy a legtöbb kertészeti mogyoróbokor önmeddő, tehát 2 külön típust kell ültetned, hogy teremjen.
Metszeni kell minden évben, mert mindig csak az 1 éves vesszők teremnek, és tudni is kell hogy melyik vesszőt vágd ki, és hagyd meg.És ritkítani is kell, mert minden évben terjed....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!