Halálra locsolt növény még menthető?
Figyelt kérdés
Van egy kis szobanövényem. Barátnőm kb halálra locsolta szinte sárban van, legalábbis tocsog. Ma vettem észre, hogy túl öntözte. Szegény dobálja el a leveleit, alulról fölfelé dobálja el. Még menthető vajon újra ültetéssel friss földbe? Vagy az is traumát okozhat neki ha újra elültetem? Sajnos csak kertből ásott földet tudok szerezni.#fulladás #szétöntözött
2016. szept. 7. 18:50
1/3 anonim válasza:
Nem a földdel van a fő probléma, hanem a gyökerek rothadnak el ilyenkor túlöntözésnél.
Hogy nálad pont mennyire, arra így kép nélkül még tippelni se lehet.
Ne ültesd át, mert akkor az esetleg még élő gyökereket is leszaggatod.
Ha életben marad, és hajtani kezd, de sárgulnak a levelek, akkor mehetett tönkre a föld, és akkor kell átültetni. (Persze, lehet, hogy a sárgulás is csak tápanyaghiány, ha tápoldatozni nem szoktad.)
Gondolom, kaspóban van, azért lehetett így öntözni. Kaspót komoly ember nem használ. :)
3/3 A kérdező kommentje:
Totál meghalt már. Mindegy már végül is, bár sajnálom. Egy sárkány pálma volt, barátnőm virága. Már csak akkor vettem észre, hogy megfojtja mikor mondta hogy haldoklik, hát na miért.....
2016. szept. 9. 16:31
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!