Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mit csináljak az olajfákkal?

Mit csináljak az olajfákkal?

Figyelt kérdés

A kb. 400 m2-es kertünkben van 3 alaposan elharapódzott olajfánk amitől megakarunk szabadulni. A törzs átmérők 20-25 cm.

Mivel abszolute nem értek ehhez a témához azon filózom, hogy mi lehet az értéke az olajfának mint tüzelőfának?

Lehet, hogy bárki kivágná ezeket nekem ingyen a fáért cserébe vagy erről szó sincs, mivel a fa hevesen (gyorsan) ég így tüzelőfának nem igen alkalmas, tehát ha kiakarnám vágatni valakive és levitetni a fa hasábokat akkor még nekem kellene fizetnem érte?

Vagy esetleg ez a fa annyit ér, hogy még fizetne nekem az aki kivágná és elvinné a hasábokat?

2016. aug. 11. 23:13
 1/5 anonim ***** válasza:
Amennyiben nem mediterrán vidéken élsz, nem olajfák vannak a kertedben, mert az nem él meg itthon. Valószínűleg bálványfákról van szó, ezek értéktelenek.
2016. aug. 11. 23:55
 2/5 A kérdező kommentje:

említettem a feleségemnek a válaszod, de ő nem értett egyet veled, és néhány perc keresés után rá is bukkant a nevére: keskenylevelű ezüstfa, ezüstfűz vagy olajfűz.

A wikipédiában nagyon jó leírást találtam róla:

[link]

de a kérdésemre nem kaptam ott se választ, már ami a kivágást és hasznosítást jelenti.

A véleményed ugyanaz mint korábban, vagy esetleg változott?

2016. aug. 12. 01:28
 3/5 anonim ***** válasza:
Épeszû ember nem fogja elvállalni a kivágását mert annyira tüskés. Én a sajátomat kivágtam minden részét eltüzelem de soha m€gegyszer nem csinálnék ilyet. Egyébként kuváló tüzelõ
2016. aug. 12. 02:08
 4/5 anonim ***** válasza:
Hát mondjuk én annyit megtennék (meg biztos még sokan), ha közel lennél, hogy a törzsekért és a vastag ágakért ingyen kivágnám, a vékonyabb ágakat meg összedarabolnám annyira, hogy fel tudd pakolni egy utánfutóra vagy konténerbe. De annyira nem nagy mennyiségű tüzelő, hogy 20 km-t utazzak érte.
2016. aug. 12. 06:11
 5/5 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm a válaszokat!
2016. aug. 12. 12:28

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!