Kezdőoldal » Otthon » Kert » Miért nem adagol a szegélynyír...

Miért nem adagol a szegélynyíróm folyamatosan damilt?

Figyelt kérdés

Rajta van a dobon merre kell feltekerni. Szépen befűzöm, vágok vele pár percig, adagolja. egyszer csak azt veszem észre hogy eltűnt. Visszahúzódik.

Azon gondolkodom nem vastag-e a damil. Olyan 1.8 lehet.

Ez miatt produkálhat ilyet?

2016. aug. 6. 11:40
 1/8 anonim ***** válasza:
Nem gabajodnak egymásba a szálak az orsón? Ki van tisztítva az orsóház?
2016. aug. 6. 15:23
 2/8 anonim ***** válasza:
Ha a géptől nézve balra forog a fej,a kkor a géptől nézve jobbra kell fűzni a damilt.A damil adagolása , csak nagy fordulaton működik.Milyen gép,és mennyi a teljesítménye?
2016. aug. 6. 15:25
 3/8 anonim ***** válasza:
Az én szegélynyíróm pl csak akkor adagol, ha csökken a fordult. Hallani, ahogy kattan egyet, utána mikor megint vágok vele, hallani ahogy levágja a felesleget.
2016. aug. 7. 07:38
 4/8 anonim ***** válasza:
Ha jól értem fent a leírást, akkor nem az a gond, hogy nem adagol, hanem hogy visszamegy a szál a damilfejbe. Ez a merev damil miatt van, ami túl kis tekercsben volt tárolva, és ilyen ívesen merevedett meg, és ha pont úgy mozdul, akkor összeugrik. Nem hinném, hogy bármit is lehet csinálni vele. Esetleg kifeszíted a napon 30 fokban, hátha...
2016. aug. 9. 07:25
 5/8 anonim ***** válasza:

Ez teljesen automata száladagolású gép lenne?

Az előírt vastagságú szálat tetted bele?

Hogyhogy eltűnik, visszahúzódik a szál? Annyira tövig kopik? Vagy egyszer csak leszakad tőben?

Nekem volt olyan (kínai) gépem, aminek a damilkivezető nyílás fém karikája nyírta el örökké a damilt, így egy munkavégzés alatt 4-5ször kellett szétszedni a dobot, és kivezetni újra a damilt :-(

2016. aug. 9. 13:45
 6/8 A kérdező kommentje:

van a fejen egy gomb amit ha megnyomok kijjebb lehet húzni a damilt. nem tudom forgás közben ez adagolja-e?

De ha nem akkor is maradni kellene egy kis csonknak amit megfoghatok kijjebb húzás céljára.

egyébként ilyen:

[link]

Holnap veszek vékonyabb damilt és meglátom mi lesz.

2016. aug. 9. 17:57
 7/8 anonim ***** válasza:

Akkor a tiéd félautomata adagolós. Tehát nem magától adja a damilt, amikor már fogyóban van, hanem amikor már érzed hogy fogy, enyhén odakoppintod a földhöz a dobot, és akkor ereszt ki elegendő damilt. Lehetőleg kerüld a betonra, kavicsos talajra koppintást, mert az hamar megeszi a dob "gombáját".

Ha így sem működik jól, azaz hirtelen eltűnik a szál, akkor valószinűleg az lesz amit korábban írtam, hogy a dob hibás, és a kivezető nyílás megeszi, elnyírja a damilszálat.

2016. aug. 10. 11:55
 8/8 anonim ***** válasza:

" enyhén odakoppintod a földhöz a dobot,"

persze nem leállított állapotban...

2016. aug. 10. 11:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!