Kezdőoldal » Otthon » Kert » Kerti buli lesz nálunk,...

Kerti buli lesz nálunk, szerintetek hogy oldjam meg a cipőlevétel kérdését a vendégekkel?

Figyelt kérdés
Még sose volt ilyen összejövetel nálunk (2 hete lett kész a ház...). Jön kb. 20 ember, gondolom a konyhába és a mosdóba azért viszonylag gyakran be akarnak majd menni a kertből. A házba mi sosem lépünk kinti cipőben, a kerti papucsot is levesszük az ajtóban. Mit tennétek a helyemben a vendégekkel, kérhetem őket, hogy vessék le a cipőt minden egyes belépéskor? Legszívesebben ezt csinálnám, de nem lenne túlzás?
2016. aug. 3. 14:37
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
50%
Ami azt illeti, engem csak egyszer kéne kérned, aztán irány a kijárat.
2016. aug. 3. 14:44
 2/15 anonim ***** válasza:
49%
Veszel ilyen cipőre húzható kis fóliát ( [link] és máris letudva a gond.
2016. aug. 3. 14:48
 3/15 anonim ***** válasza:
71%
Ha az egész buli bent lenne, akkor okés a cipőlevétel, de egy kerti bulinál, amikor ki-be járkálnak az emberek, akkor nem igazán illik. Annyit tehetsz, hogy amerre lesz a vonulási útvonal, felszeded a szőnyegeket. A szobákba meg ne járkáljanak.
2016. aug. 3. 15:00
 4/15 anonim ***** válasza:
31%
Igaza van az elsőnek. A legnagyobb bunkóság vendéggel levetetni a cipőjét. Ha nem akarsz utánuk takarítani, ne hívj vendégeket! Ez akkor is igaz, ha egyeseknél divat a vendéggel levetetni a cipőjét.
2016. aug. 3. 15:02
 5/15 anonim ***** válasza:
70%
Érdekes, én vendégként mindig azt nézem először, hogy hol gyűjtik a cipőket - meddig mehetek be cipőben, nem tudom mióta bunkóság levetetni...
2016. aug. 3. 15:04
 6/15 anonim ***** válasza:
74%
Szerintem meg az a bunkóság, aki nem veszi le a cipőjét, ha belép a házba. Max az előszobáig cipőben, de nem tovább. Szerintem nem nagy fáradság levenni a cipőt. Ennyivel meg lehet tisztelni a vendéglátót.
2016. aug. 3. 15:34
 7/15 anonim ***** válasza:
60%

Lehet ti bunkosagnak tartjátok, de az illem szerint nem illik levetetni a cipőt senkivel.

Ilyen esetben meg aztán főleg nem. Buli után felsopresz és felmosol. Szerintem nem nagy fáradtság, amúgy is gondolom szoktál.

2016. aug. 3. 16:06
 8/15 anonim ***** válasza:
70%
Nyilván a kérdező is kellemetlennek érzi, hogy valakit arra kérjen, hogy levegye. Ezért is mondom, hogy illik megtisztelni a vendéglátót azzal, hogy nem megyünk be koszos cipővel a házba. Nem azért, mert nehezére esik utána felmosni...
2016. aug. 3. 16:17
 9/15 anonim ***** válasza:
49%

Pont, hogy az illem és a protokoll szerint nem illik levenni vagy levetetni a cipőt a vendégekkel.

Teljesen más tészta, hogy ki hogy szokta otthonában.

Ez kosszal jár, igen. De az hívjon vendégeket, aki ezt el tudja fogadni. Ha padlószonyeg van akkor terits le egy nejlont.

2016. aug. 3. 19:12
 10/15 anonim ***** válasza:
37%
Még annyit a válaszokhoz: azonfelül, hogy nem illik, nem is egészséges, étkezéskor pedig nagyon kellemetlen lehet szagolgatni az izzadt lábakat. De ha leveteted a cipőt, és izzadt, esetleg gombás lábbal járkál a szőnyegen, akkor ti is és a vendégek is megkaphatják. Amíg a port felporszívózhatod, az izzadtságot nem tudod közömbösíteni. Ki kellene tisztíttatnod a szőnyeget.
2016. aug. 3. 22:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!