Bruce_Lee kérdése:
Oleo Mac Fűkasza vélemények?
Figyelt kérdés
Straus "fűkaszát" szeretném lecserélni.
Oleo Mac BC 420 T bozótvágót néztem ki.
Mi a véleményetek erről a márkáról?
2016. aug. 2. 17:08
1/4 anonim válasza:
Ez a márka ,már a jók között szerepel.Én is ilyet vettem volna,ha nem adják az ötletet a Maruyamahára .Oleo olasz,ez meg eredeti Japán .
2/4 gomzoli válasza:
Ahhoz a Strauss nevű foshoz képest egy luxuscikk lesz. Apósomnak van egy Oleo mac fűkaszája, kb. 5 éve vette, eddig baja nem volt. Én is használtam amikor besegítettem neki, egész jó benyomást tett a gép, pedig Stihl-hez vagyok szokva:-)
3/4 anonim válasza:
Szoktam fükaszákat is javítani,és más kerti gépeket is.Ezzel a márkával még nem volt dolgom,ezért tegnap elég alaposan tanulmányoztam más termékeit is.PL:láncfűrészt is.Erről a kaszáról láttam a termékleírásban,hogy 2,2LE.Ez kiválló a nem ipari,hanem nagyobb telkekhez való munkákhoz.Ha azt szeretnéd,hogy sokáig tudd használni néhány dolgot fogadj meg.Ezt is be kell járatni.Minden hidegindítás után hagyd legalább 2 percet járni,hogy a motor valamelyest bemelegedjen.Ezt a bejáratás utánra is vonatkozik.Bejáratás alatt 3-4 tank legalább, 15-20 percenként tarts 5-10 perc pihenőt,mert az alkatrészek a rendkívül jó megmunkálás miatt sem tökéletesek,még össze nem koptak egymással ,addig jobban melegszik.A gyári keverési ,benzin/ olaj,mindig tartsd be.Ennél 1:40.Semmi értelme dúsítani,mert csak össze koxolod az égésteret,dugót,gyűrű hornyokat a tökéletlenül el nem égett olajjal.Az olaj választás sem mindegy.Rengeteg meghibásodás van a rosszul megválasztott olajtól.Még a gagyi kínai gépek is megtáltosodnak és több ideig használhatóak.Nem egy volt nálam az miatt,hogy leállt magától,vagy megszorult, .Volt amelyiket nem kellett szétszedni,mert kihűlt és újból kifogástalanul indult.Kikevertem én a benzint,na ezzel dolgozz,és a gépnek nem is volt már baja.Sokan nem veszik figyelembe,hogy ezek nagy fordulatú gépek és nem jó a benzinkútnál kapható olaj hozzájuk.De ez vonatkozik a mostani pörgős robogókra is.Veszik az olajat,mert ez az olcsó,de a gépre ez miatt sokkal többet kell költeni.Nem írok most itt olaj márkát,típust,majd csak privátban.STRAUS után ez a gép felüdülés lesz.Azt kívánom,,hogy sok-sok évig használd hibamentesen.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, sokat segített!
Végül Oleo Mac BC 430 TL-t vásároltam meg, mert a 420 T már kifutott termék és nemvolt több darab belőle.
Stihl olajat használtam idáig is a kis Stihl Ms 170-esemhez. Gondolom ez megfelelő lesz a fűkaszához is.Köszönöm a jókívánságot! Az elődjétől biztos jobb lesz :)
2016. aug. 3. 12:29
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!