Mi lehet a baja a páfrányomnak?
Szarvasagancs páfrányról van szó elvileg :)
Öntözéskor vettem észre, hogy az eldugottabb helyeken barnul egy-egy levél teteje, szép lassan lefelé terjeszkedik.
Tanácstalan vagyok, mert némelyik száraznak tűnik - gondoltam vízhiányra -, de másik pedig inkább, mintha rothadna. Eleve szőrösek a levelek, így nem tudom eldönteni, hogy nem gombáról van-e szó.
Kezdő vagyok, most hirtelen tanácstalan lettem. Maga a növény egyébként friss, szép zöld, csak ez a pár levél nem oké.
Ti mit gondoltok?
Ó. Meglehet, hogy túlöntöztem?
Pedig külföldi szakoldalról néztem ki, hogy hogyan kell öntözni. Ott azt is írták, hogy a túlöntözésnél a levelek szára kezd el rothadni, ha a tetejük barnul, az vízhiány.
Minden más növénynél elvileg lehet túlöntözés jele is.
Na most legyek okos :D
Remélem, van, aki hozzáértőbb itt nálam :)
Jól látom, hogy spricceled a leveleket? Ezt nem lenne szabad.
A teljes kiszáradást jobban viseli, mint a állandó nedvesen tartást. Ha ilyen hőségben két hétig rá se nézel, attól se lesz baja.
Ha a levelek hegye hal el, az nem lehet gyökérrothadás, mert annál az egész levél egyszerre szárad el. Ez inkább a spriccelés miatt lehet.
Köszönöm a válaszod!
Az első levél még azelőtt kezdett barnulni, hogy spriccelni kezdtem volna. Akkor lehet, csak véletlenül bevizeztem öntözés közben.
Átnyálaztam kétmillió "szakoldalt", egyik helyen ezt írták, másikon azt, sokan tanácsolták a pára miatt a spriccelést.
Akkor azt abbahagyom, és kicsit hagyom száradni, meglátjuk, mi lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!