Kezdőoldal » Otthon » Kert » Melyik a legfinomabb őszibarack?

Melyik a legfinomabb őszibarack?

Figyelt kérdés

A legzamatosabb, legédesebb. Nyam nyam.

Köszi!

2016. júl. 26. 10:07
 1/9 anonim ***** válasza:
Japán laposbarack
2016. júl. 26. 12:03
 2/9 anonim ***** válasza:
Nagyon finom az Elberta.
2016. júl. 26. 13:26
 3/9 anonim ***** válasza:
Redhaven, Suncrest.
2016. júl. 26. 17:08
 4/9 anonim ***** válasza:

Na, hát ahány embert kérdezel, annyiféle választ fogsz kapni.

Egyrészt, mert az ízlések különbözőek, másrészt meg akinek csak 1 féle van a kertjében, amúgy meg csak a multiknál vásárol, az a sajátját fogja dicsérni, mert a multiknál csak félzölden leszedettet kap, és ehhez képes egy gyengébb ízű, de a fán beérett barack is kiváló minőségűnek tűnik.

Az én személyes kedvencem a Nektár H. (Nem csak az én kedvencem amúgy: amikor még megvolt a barackosom, és ez volt a fő fajtám, sokan nyilatkoztak úgy, hogy ilyen jó barackot még nem ettek.)

Az említettek közül én csak a Redhavent tartom nagyon jónak.

2016. júl. 27. 14:56
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm! És a Championnal mi a helyzet?
2016. júl. 28. 08:48
 6/9 anonim ***** válasza:

Az is a jók közé tartozik.

Eladásra mondjuk nem érdemes termelni, mert éretten is zöldes marad a héja, és a hozzá nem értők látvány alapján választanak (általában, ugye, sárga húsút, mert az a szebb), de saját részre érdemes ültetni. Ha cigányveszélyes a környék, akkor meg főleg kiváló fajta, mert a piros héjúakat teljesen éretlenül leszaggatják a feketék, aztán mikor rájönnek, hogy még nem jó, akkor elhajigálják. Ha eladásra lopnak (ami a gyakoribb), akkor meg nem veszik meg tőlük a Championt, így inkább a szomszédét fogják ellopni. :)

2016. júl. 28. 11:04
 7/9 A kérdező kommentje:

Látom nagyon értesz hozzá! Köszönöm a választ! Melyiket ajánlanád a Redhavent vagy a Championt? Megtudnád esetleg mondani, hogy melyik milyen növekedésű, milyen a koronája, és legfontosabb, hogy mekkora a helyigénye?

Csak otthoni kertbe ültetném! Köszi! :)

2016. júl. 28. 19:43
 8/9 anonim ***** válasza:

Dobjál fel egy pénzt. :)

Mindkettő kimondottan jó ízű, egyik sárga húsú, másik fehér.

Én inkább a fehér húsúakat szeretem, de lehet, hogy neked a Redhaven íze jobban tetszene. Az biztos, hogy kinézetre az nagyon szép piros-sárga, a Champion pedig nem annyira, és a családtagok esetleg színre mennek. :)

Különben mindenben hasonlóak, erős növekedésű, nagy fák lesznek (egyforma alanyt feltételezve), a régebbi idők nagy sztárjai, viszonylag ellenállóak, bírják a fagyokat és az aszályt, de szedés után nem tárolhatóak annyira, mint a vastagabb héjú újabb fajták.

2016. aug. 1. 06:11
 9/9 anonim ***** válasza:

Ja, és helyigény: az őszit a szőlőhöz hasonlóan minden évben erősen metszeni kell, minden vesszőt vagy levágni, vagy visszavágni. Ilyen módon 4 m-nél nem lesz szélesebb egy nagy fa sem. (Plusz amit nem érsz fel a földről, azt is le kell vágni, őszit nem szokás létráról szedni.)

A Youtube-on vannak metszős videók. Bár érdemes előtte azért egy hozzáértővel elmagyaráztatni, hogy mit miért kell vágni.

2016. aug. 1. 06:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!