Kezdőoldal » Otthon » Kert » Az orchidea virágzását, hogy...

Ildi42 kérdése:

Az orchidea virágzását, hogy lehet serkenteni?

Figyelt kérdés

! darab lepkeorchideám van, keleti ablakban vannak tartva. Jól érzik ott magukat, nagyon szépen növekednek, sok új levelet hoztak már, a gyökereik is egészségesek. Virágozni azonban nem akarnak. Az egyiket egy kis picikét tavaly anyáknapjára kaptam keresztlányomtól, akkor virágzott sokáig, azóta a duplájára nőtt, át is kellett ültetnem, mert teljesen kinőtte a cserepet, de azóta sem akar virágozni. egy másik már meg van kb 2 éve, már hatalmasra nőtt de nem virágzik az sem. Kettőt pedig februárban kaptam, vettem. Az egyik még nem olyan régen dobta el az utolsó virágait, és a virágszárai is meg vannak még. Mondjuk azt nem csodálom, hogy még nem virágzott újra. A másik viszont már akkor el volt virágozva ezért 500ft volt, de azóta sem látok rajta semmi hajlandóságot az újra virágzásra. Mit tehetnék ami serkentené őket, hogy virágozzanak?

[link]

Itt ír egy-két ötletet. Ezek bejöhetnek?

2016. júl. 17. 11:36
Sajnos még nem érkezett válasz a kérdésre.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!