Kezdőoldal » Otthon » Kert » Orchidea - mi a baj?

Orchidea - mi a baj?

Figyelt kérdés

A múlt héten kaptam egy miniorchideát, próbáltam neki normális körülményeket biztosítani (azóta egyszer locsoltam csapvízzel, amit előtte felforraltam és lehűtöttem) plusz zselégolyók vannak bedobva mellé a párásítás miatt -erre néha ránézek, és nedves a kaspó, szóval nem hiszem, hogy ez lehet a gond. Északi ablaktól 1 méterre van, szerintem elég fényt kap.

Tegnap vettem észre, hogy a pici bimbói kezdenek elszáradni. Nem dobta még le őket, de nekem határozottan száraznak tűnnek azok a bimbók. Mi lehet a baj? Mit tudok tenni?

Amikor megkaptam, a nagyobb bimbókat nem dobta le, sőt, azóta kettő már ki is nyílt, a többi nagyobb is megmaradt, egészségesen -bár még nem nyíltak ki- csak a pici, 3-6mm-es bimbókon látok ilyet.

Valami ötlet, hogy miért?

2016. jún. 16. 12:48
 1/5 titak ***** válasza:

környezet változás.

majd idővel megszokja. különben én hetente 1x beáztatni szokom fél napon keresztül locsolás helyett.

2016. jún. 16. 17:56
 2/5 A kérdező kommentje:

Én is gondolkodtam rajta, lehet, hogy az jobb megoldás lenne, bár nekem muszáj lenne átvinni a fürdőszobába, hogy ezt meg tudjam oldani. Az nem viselné meg? Hallotta, hogy nem szereti, ha sokat van mozgatva.

Egyébként köszi, remélem, csak ennyi a gond, semmi más. :)

2016. jún. 16. 19:25
 3/5 titak ***** válasza:
Nekem a nappaliban vannak az ablakban - dél-keleti oldalon, kettőig rájuk süt a nap és egész évben virágzanak
2016. jún. 16. 19:53
 4/5 anonim ***** válasza:
A környezetváltozásra általában úgy reagál a növény,hogy ledobja a bimbokat,virágokat.Te azt irtad,hogy elszárad, az meg sajnos valamilyen kártevöre utal.Lisztharmat,ta- kácsatka stb.Remélem nem az,de ellenük csak az segit ha lepermetezed,és át is ülteted az orchideát,mert az ültetöközeg is fertözött lehet.
2016. jún. 24. 23:33
 5/5 A kérdező kommentje:

Nem igazán értek hozzájuk, de ha fertőzött lenne valamivel, akkor a leveleknek, virágoknak és a nagyobb bimbóknak is el kéne száradniuk, nem?

Mert a nagyobb bimbók mind kinyíltak és más problémát nem mutat a növény, ez az egyetlen.

2016. jún. 25. 06:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!