Orchidea - mi a baj?
A múlt héten kaptam egy miniorchideát, próbáltam neki normális körülményeket biztosítani (azóta egyszer locsoltam csapvízzel, amit előtte felforraltam és lehűtöttem) plusz zselégolyók vannak bedobva mellé a párásítás miatt -erre néha ránézek, és nedves a kaspó, szóval nem hiszem, hogy ez lehet a gond. Északi ablaktól 1 méterre van, szerintem elég fényt kap.
Tegnap vettem észre, hogy a pici bimbói kezdenek elszáradni. Nem dobta még le őket, de nekem határozottan száraznak tűnnek azok a bimbók. Mi lehet a baj? Mit tudok tenni?
Amikor megkaptam, a nagyobb bimbókat nem dobta le, sőt, azóta kettő már ki is nyílt, a többi nagyobb is megmaradt, egészségesen -bár még nem nyíltak ki- csak a pici, 3-6mm-es bimbókon látok ilyet.
Valami ötlet, hogy miért?
környezet változás.
majd idővel megszokja. különben én hetente 1x beáztatni szokom fél napon keresztül locsolás helyett.
Én is gondolkodtam rajta, lehet, hogy az jobb megoldás lenne, bár nekem muszáj lenne átvinni a fürdőszobába, hogy ezt meg tudjam oldani. Az nem viselné meg? Hallotta, hogy nem szereti, ha sokat van mozgatva.
Egyébként köszi, remélem, csak ennyi a gond, semmi más. :)
Nem igazán értek hozzájuk, de ha fertőzött lenne valamivel, akkor a leveleknek, virágoknak és a nagyobb bimbóknak is el kéne száradniuk, nem?
Mert a nagyobb bimbók mind kinyíltak és más problémát nem mutat a növény, ez az egyetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!