Kezdőoldal » Otthon » Kert » Szokott itt valaki vetőkrumpli...

Szokott itt valaki vetőkrumpli helyett krumplihéjat vetni? Van valami hátránya?

Figyelt kérdés

Vagy ugyanaz lesz belőle?

Arra gondolok, hogy a sima krumplihéjatt vetik el, amit tavasszal megvesznek és megesznek, pucolás után a héját viszont nem a szemétbe dobják, hanem a földbe.

2016. júl. 15. 16:25
 1/5 Joe001 ***** válasza:

:D

Lehet vetni burgonyahéjat , de nagy dologra nem kell számítani . :)

Ha csíra képződött a héjon , akkor van esély hogy lesz belőle valami, anélkül semmi .

Van e hátránya ? .... csak hátránya van , előnye max annyi , hogy a krumplival jóllaktunk :D

Azért vetjük az egész gumót , mert szüksége van a növénynek a benne lévő tápanyagra , hogy gyökeret , szárat tudjon ereszteni .

Amíg nem fejlődik ki kellőképpen a gyökér , nem tud tápanyagot felvenni , és a gumómból él.

A héjban , nem valami sok tápanyag van .

Ez alapvető dolog ... mint ahogy az ember sem sok munkát tud végezni ha egy szelet kenyéren él :)

2016. júl. 15. 17:07
 2/5 anonim ***** válasza:
Nagy termésre ne számíts.
2016. júl. 15. 17:31
 3/5 A kérdező kommentje:

:(

Pedig már több embertől hallottam, hogy így szokták.

2016. júl. 15. 17:48
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Nagyszüleim akkor vetettek burgonyahéjat, amikor a háború miatt nagy volt a szegénység, és nehéz volt hozzájutni bármilyen élelmiszerhez.

Szerintem ma nem indokolja semmilyen körülmény, hogy vetőburgonya helyett héjat vessél.

2016. júl. 15. 17:48
 5/5 anonim ***** válasza:

Kényszerből csinálták ezt, nem azért mert jó vagy mert így szokás. Ha nem elsődleges szempont a jó hozam, akkor meg lehet próbálni.

Én egyik ősszel a virágoskert ásásakor forgattam a földbe friss növényi hulladékot. Ott telelt és tavasszal elég sok kihajtott, ha meghagyom lett volna valamennyi termés. Ennél bővebb tapasztalatom nincs.

2016. júl. 15. 19:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!