Szokott itt valaki vetőkrumpli helyett krumplihéjat vetni? Van valami hátránya?
Vagy ugyanaz lesz belőle?
Arra gondolok, hogy a sima krumplihéjatt vetik el, amit tavasszal megvesznek és megesznek, pucolás után a héját viszont nem a szemétbe dobják, hanem a földbe.
:D
Lehet vetni burgonyahéjat , de nagy dologra nem kell számítani . :)
Ha csíra képződött a héjon , akkor van esély hogy lesz belőle valami, anélkül semmi .
Van e hátránya ? .... csak hátránya van , előnye max annyi , hogy a krumplival jóllaktunk :D
Azért vetjük az egész gumót , mert szüksége van a növénynek a benne lévő tápanyagra , hogy gyökeret , szárat tudjon ereszteni .
Amíg nem fejlődik ki kellőképpen a gyökér , nem tud tápanyagot felvenni , és a gumómból él.
A héjban , nem valami sok tápanyag van .
Ez alapvető dolog ... mint ahogy az ember sem sok munkát tud végezni ha egy szelet kenyéren él :)
:(
Pedig már több embertől hallottam, hogy így szokták.
Nagyszüleim akkor vetettek burgonyahéjat, amikor a háború miatt nagy volt a szegénység, és nehéz volt hozzájutni bármilyen élelmiszerhez.
Szerintem ma nem indokolja semmilyen körülmény, hogy vetőburgonya helyett héjat vessél.
Kényszerből csinálták ezt, nem azért mert jó vagy mert így szokás. Ha nem elsődleges szempont a jó hozam, akkor meg lehet próbálni.
Én egyik ősszel a virágoskert ásásakor forgattam a földbe friss növényi hulladékot. Ott telelt és tavasszal elég sok kihajtott, ha meghagyom lett volna valamennyi termés. Ennél bővebb tapasztalatom nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!