Kezdőoldal » Otthon » Kert » Leandert most kell átültetni?...

Leandert most kell átültetni? Hogyan?

Figyelt kérdés
Elég nagyok ,ember magasságúak a nagyimtól kaptam őket évek ótal nem voltak átültetve, hogyan kell?
2010. ápr. 15. 14:18
 1/3 anonim ***** válasza:
Akkora dézsa kell neki, ami a jelenleginél kb.2-3 cm-rel nagyobb átmérőjű. Kertészetben vegyél neki való spec. földet. Ilyen nagy növény átültetéséhez már elkel egy kis segítség. Vedd ki a mostani dézsából földlabdával együtt, óvatosan, hogy ne sérüljön a gyökérzet, kézzel leszedhetsz egy kicsit (de csak egy kicsit!) a régi földből a gyökérszövedékről. A dézsa alját kilyukasztod egy-két helyen, ha gyárilag nincs, hogy a felesleges víz ki tudjon folyni, kavicsokból drénréteget raksz alulra, rá egy réteg föld és mehet a növény. Függőlegesen, középen tartva, körben fel lehet tölteni a friss földdel a rést. Utána alapos beöntözés, hogy a föld tömörödjön és a legkisebb résekbe is bemosódjon, ha kell, némi földet teszel még rá, de a földréteg maradjon a perem alatt kb.2-3 cm-rel, hogy legyen hely a locsolóvíznek. Ne felejts el tálcát tenni ad dézsa alá!
2010. ápr. 16. 06:50
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm!!! Jelenleg is nagy dézsákban vannak. Gondoltam szedek nekik makház földet, ugye az jó?

Akkor a régi földet nem kell leszedni róla mert az már vagy 5 éves és nem is virág föld.

Akkor is kell tálca alá ha a kertbe a fűre rakom?

2010. ápr. 16. 08:58
 3/3 anonim ***** válasza:

Nem tudom, mi az a makház föld, így nem tudom, jó-e neki. De ha eleget tápoldatozod, akkor bármilyen semleges, nem túl kötött földkeverék megfelel.

A gyökerek közül ne verd ki a régi földet, mert megsérülhetnek a gyökerek (akár a visszaültetésnél is, bármilyen óvatosan jártál el a leverésnél) és elpusztul a növényed. Úgy szoktuk, hogy csak a külső néhány centimétert (nagy dézsásoknál kb. egy maroknyi mélyen) szedjük le a régi földet.

Ha a kertben, a földre teszed a dézsát, akkor nem kell, de hasznos a tálca alá, mert 1.) védi a házatlan csigáktól, hangyáktól, egyéb kártevőktől, 2.) a locsolásnál kifutó vizet még vissza tudja szívni a virágföld, nem vész kárba.

2010. ápr. 16. 12:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!