Kezdőoldal » Otthon » Kert » Laikus vagyok a témában...

Laikus vagyok a témában nagyon, úgyhogy nézzétek el, ha hülyeséget kérdezek. Hogyan kell európai mogyorót (corylus avellana) ültetni?

Figyelt kérdés

Úgy gondoltam, hogy magról ültetném, virágcserépbe. Milyen talajt vegyek ehhez? Meddig kell virágcserépben gondozni, és hogyan? És utána hogy kell gondozni? Van egy kép a termésről:

[link]

Héjastól ültessem el (ahogy a kép jobb oldalán van), vagy a héja nélkül (ahogy a képen középen van)? Milyen mélyre kell ültetni? Melyik évszakban (gondolom ősszel)? És végül: mikor lesz termése?

2016. júl. 5. 22:31
 1/2 anonim ***** válasza:

Ha nincs különösebb okod rá, akkor ne cseréppel szórakozz, hanem egyből tedd a végleges helyére. A cserepezés meg átültetgetés két-három évvel is visszavetheti a fejlődését.

Ahová a fát akarod, ott egymástól 10 centinként tegyél le vagy 5 szép, egészséges szemet, úgy szeptember táján. Olyan 8 cm körüli mélységbe, de nem baj, ha egyik így, másik úgy. A héját nem kell levenni. De ha leszeded, valószínűleg az sem árt neki, csak jobban megeszik a talajlakó állatok.

Ha mind kikel, akkor a felesleget majd kigyomlálod.

Ha minden jól megy, helybe vetve úgy 5 éves kora körül már teremhet pár szemet.

2016. júl. 6. 16:03
 2/2 A kérdező kommentje:
Nagyon sokat segítettél, köszi!
2016. júl. 6. 20:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!