Mi lehet az orchideámmal?
Másfél hónapja kaptam kb.
Eddig ahogy néztem, szépen elvolt, kinyitotta három bimbóját, locsoltam rendesen, párás környezetben van.
Először azt vettem észre, hogy a kis bimbókat elkezdte ledobálni. Már itt aggódtam, viszont most már a virágjait is dobálja le.
Mit tudok tenni?:/
A locsoltam rendesen nàlad mit takar? Hogy locsoltad? Àllt alatta víz? Nekem túlöntözésnek tűnik.
Az új orchideaföldbe történő ültetés, ablakba helyezés talàn még megmentheti.
Hetente 1x áztatom 15-20percig, előtte felforralt és lehűtött csapvízben.
Északi ablakban van, vagyis 50 centire az ablaktól.
Úgy tudom, hogy virágzásnál nem ajánlott atültetni.
1-es vagyok, bocsi akkor ha nem ez a baj.
Fogalmam sincs, lehet, hogy az öntözéssel van probléma. Nekem egy virágkötő ismerősóm mondott hasonló locsolási módot, amit te is leírtál, de nem működött. Utána áttértem arra, hogy folyamatosan van alattuk víz, bár nem sok, és így nagyon szépen virágzik az összes, persze nem folyamatosan.
Amúgy az orchidea elég kényes, az sem mindegy neki, hogy milyen "cserépben" van.
(és amúgy nem tudom miért kellett lepontozni, tényleg csak segíteni akartam, viszont a kérdező nem adott meg elegendő infót, na mindegy)
Heti àztatàs szerintem sok neki. 2-3 hetente szoktam zuhanyozni őket. Sűrübben ha làtom hogy màr nagyon szàraz az orchideaföld. De nem a tetejét figyelem hanem a cserép oldalàt.
Tesóm áztatja őket, de ő sem ilyen sűrűn.
Nem szavaztam le senkit, mindenkinek pluszt nyomtam. :)
Hm...Lehet megpróbálom ritkábban öntözni akkor.
Egyébként nekem a huzat az egyetlen tippem, ha nincs pokol, mindig nyitva van minden, de nem tudom, hogy az okoz-e ilyet. Illetve ha igen, mit tudok tenni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!