Mit csináljak az orchideámmal? Miért nem marad nálunk szép egyetlen szobanövény sem?
Most legjobban az orchideáért aggódok.Szépen kinőtt egy új levele, meg egy bimbós hajtása is van, ami lekonyult és a bimbók kezdenek összeaszalódni, leálltak a fejlődésben és száradnak, pedig öntözöm, tápot is kap.Nyugatra néző ablaknál van.Radiátorhoz közel, de nincs túl meleg.Ez egy phaleonapsis.Nem tudom, mit tehetnék még érte?
Egyébként nálunk gyakori, hogy a virágok a rendes(szóval átlagos) gondozás mellett is leállnak a fejlődésben, vagy pl lehullik a bimbójuk még mielőtt kinyílhatna!
Van pl egy kis fokföldi ibolyám.Mini fajta,mikor megkaptam tele volt bimbókkal is, amik módszeresen lepotyogtak.Maga a növény túlélte, de azóta semmi bimbó és az új levélkéi is csenevészek.Semelyik helyet nem szeretik a növények idebent! Még kint az erkélyen nyáron elvannak, bár akkor sem valami pompásak, de ami bent van, fura nekem.
Mit csinálhatok rosszul, vagy mit tegyek értük?Lehet, hogy a lakással van gond? A halaink is amíg tartottunk halat, akár hová tettük, bármit csináltunk, elég hamar kipusztultak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!