Milyen rotációs kapát vegyek 2000 négyzetméteres szőlőbe?
Előző: ez biztos, hogy újra csinálnak Robi kapákat? (Én a csőd óta nem hallottam felőlük.)
Szerintem is ez a legstrapabíróbb magyar jelenleg. A KF-ekről azt írják, hogy újabban tele vannak rossz minőségű kínai alkatrészekkel. Nálam a régiben még mindig jó a csigahajtás, pedig már vagy 15 évet ment az új motorral is.
Az új B&S motorokat nem ismerem, de a régiekről két dolog jut eszembe: üzembiztosak, csak rohadt nehéz berántani őket. Ezért vagyok én a Honda motorok híve.
Lehet persze, hogy az új Briggs is könnyen indul.
Tavaly ősszel mondták a boltban, hogy év elején rendeltek 3 Oleo-Mac kapát próbára, egyből elvitték őket. Aztán egész évben ebből fogyott legtöbb.
Nem is túl drágák, és nagyon jók. Egy hátrányuk van, amiért nekem nem kell ilyen: nem kettévehetők, egyben meg nem tudom emelgetni.
Robix mikró kft néven, néhány tízfővel javarészt román, és német piacra gyártanak.
A szentkirályinak a hajtómű, váz, alkatrészei az m-forg kft csinálja még mindig.
Ha a városi legendákat, és az agyatlan felhasználók szarvashibáit lehámozzuk a kérdésről, akkor nincs jelentőrége a motor tipusànak. Egyező technológiai licenceket használnak, azonos technológiai megoldásokat alkalmaznak. Milliószámban készülnek, hosszú évtizedek alatt tökéletesedtek ki, azonos élettartammal bírnak.
Az oleo egy-két termék kivételével, kínában gyártott és ott is tervezett portékákat forgalmaz. Ezzel lesűllyedt az einhell, al-ko színvonalára. Az Emak csoporton belül úgy néz ki oleo lesz a gagyi vonal.
Köszi a Robix infót.
Oleo: ma már mindenki gyártat Kínában, pl. a Stihl is, láttam fűrész matricáján, hogy Made in PRC.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!