Kezdőoldal » Otthon » Kert » Hogy kell vadkendert ültetni?

Hogy kell vadkendert ültetni?

Figyelt kérdés

Nos, a helyzet hogy egy kisebb városban lakunk, és a szántóföldeken múltkor találtam vadkendert, szép számmal.

Találtam pár növényen magokat, természetesen, nem akarom beteríteni vele az egész kertet, mindössze 3 tőt szeretnék. Ha van mag, akkor csak simán ások egy nagyon kicsi lyukat és bele rakom a magot?

2016. máj. 28. 00:23
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Így van, de gyakorlati haszna nem nagyon lesz, mert vajmi kevés THC van benne. Dísznek persze szép, meg a nyulak állítólag szeretik a magjait rágcsálni.
2016. máj. 28. 00:30
 2/14 A kérdező kommentje:
Persze, természetesen utánanéztem hogy nem tartalmaz THC-t. :D Csak dísznek szeretném a kert végébe mert szerintem szép növény.
2016. máj. 28. 00:35
 3/14 anonim ***** válasza:
0%
Ha az Ambrosia néven ismert vadkenderre (parlagfű) gondolsz, amit a 19. sz. közepén levéldísznövényként hoztak be Amerikából és azóta gyomnövényként széltében elterjedt Közép-Európában), nos azt nem kell ültetni. Elegendő, ha kiásol egy példányt és beülteted a kertedbe. Csak éppen hülyeség, mert virágzáskor a pollenje rendkívül allergén, ráadásul a magjai akár évtizedeken át elfekszenek a talajban. Most még éppen nemigen találhattál rajta magokat, mert még nem is virít, a tavalyiak meg már rég kipusztultak az első fagyoknál.
2016. máj. 28. 00:42
 4/14 A kérdező kommentje:
Nem a parlagfűre gondolok, hanem a Cannabis Spontaneára, amit a köznyelv gyakran összekever a parlagfűvel. Köszönöm a gyors válaszokat! :D Körülbelül milyen mély lyukat kell ásni hozzá?
2016. máj. 28. 01:09
 5/14 anonim ***** válasza:
Elnézést, de gondolatolvasó nem vagyok.
2016. máj. 28. 07:28
 6/14 anonim ***** válasza:
Ha meg a kivadult kendert akarsz, akkor miért nem madáreleségként veszed meg ?
2016. máj. 28. 07:31
 7/14 anonim ***** válasza:
2-3 cm bőven elég lesz neki.
2016. máj. 28. 08:26
 8/14 A kérdező kommentje:
Madáreleség? :O Úgy lehetséges venni?
2016. máj. 28. 17:03
 9/14 anonim ***** válasza:

"Ne szívjál füvet, mert olyan leszel, mint én!"

RP

2016. máj. 28. 23:49
 10/14 A kérdező kommentje:
Még ha a vadkender drognak minősülne :DDD Ha elszívod szimplán fáj a fejed a füsttől meg hasmenésed lesz. Ennyi az egész.
2016. máj. 29. 11:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!