Mi ez a fekete pöttyszerü a közepe fehér a leander levelein?
Szerintem tetves, nekünk is olyan volt.Rakjál rá katicát, az megeszi :D
Egyébként szerintem ha kicsit gyakrabban lemosod nem lesz baja.
Ha nem tudod lekaparni és letépsz egy levelet a fény felé fordítod és átlátszik, akkor valószínűleg atkás. Azok szívogatják ki a sejtekből a nedvet. Gyakran az erek mentén van a legtöbb pici sárgás-fehéres pötty. Mg-i boltban vegyél rá felszívódó atkaölő szert, azzal be is locsolhatod nem muszáj permetezni. Pl.: Actara 25 WG, ez apró szemcsés granulátum, feloldod a papír szti mennyiséget egy műanyag palackban és azzal beöntözöd a földjét, aztán figyeled az új leveleket h azon nem jelentkezik a tünet akkor jó, ha igen ismét beöntözés a szerrel.
Még arra is gondoltam h esetleg ha ragad akkor korompenész lehet, akkor viszont tetves. A penész az állat nedvei miatt alakul ki, szappanos vízzel le kell súrolni, és utána levéltetvekre való felszívódó szerrel permetezni v beöntözni.
Ha látnám a növényt könnyebb lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!