Az egy hónapja ültetett rózsatövek kihajthatnak még vagy annak már annyi?
Kb 4-5 hete ültettem el 30 db szabadgyökerű rózsatövet, de még nem hajtanak. Van még remény, vagy annak már kuka?
Van valami amivel elősegíthetem a kihajtást azon kívül, hogy locsolom? Esetleg Volldüngerrel beöntsem? Vagy szórják gyökereztető hormon a tövéhez, és úgy öntözöm meg? Van ennek valami értelme?
Zöldek , nem száradtak ki, de még semmi nyoma, hogy hajtani akarnának.
Aki tud segítsen, hogy hogyan tudnám még megmenteni őket légyszíves!
Elméletileg van remény, gyakorlatilag nem sok. Ilyen melegben napok alatt ki kellene hajtaniuk.
Azért ne dobd ki, hátha valamelyik meggondolja magát.
Nem kell velük semmit csinálni, a műtrágyázás pl. kimondottan káros ilyen esetben.
Csak említem, a kiszáradt növény is zöld egy darabig.
Vágj le pár centit valamelyikről, szedd le a héját, alatta láthatóan nedvesnek kell lenni (pár másodpercig csillog). Egy rügyet szétszedve szintén erősen nedvesnek kell lenni.
Szomorú vagyok :(
Nagyon ki voltak száradva amúgy, mikor ültettem, így kaptam őket. Maradék tövek, önkormányzati ültetésből. Nem volt becsomagolva a gyökere, semmi,csont száraz volt. Kaptam hozzá "használati utasítást", abban az volt, hogy 3-4 hét múlva kezdenek hajtani. Az már bőven letelt. A faluban a többi is hasonlóan fest amúgy , nemcsak amiket én ültettem, csak egy-kettő hajtott ki belőlük.
Esetleg ha visszavágom?
Nekem úgy tűnik, hogy nedvesek amúgy, ha kicsit belevágok.
Ha így nem hajt, akkor visszavágva sem fog, ebben biztos lehetsz.
Nemrég többen panaszkodtak itt, hogy az Obis rózsák nem hajlandóak kihajtani. Tárolási vagy vegyszerezési gond lehet.
Tudom, az egyik én voltam aki panaszkodott. De ezek nem onnan valók. Nem akar ez nekem összejönni. Pedig nagyon szeretem a rózsákat. Legközelebb konténereset veszek. Inkább kevesebbet, de az maradjon meg.
Mindenesetre köszönöm, azért még reménykedek egy kicsit.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!