A kerti tavamban hogy a legjobb a levegőztetés? Ha a vízesés rögtön a tóba csobban bele, vagy elég, ha van vízesés a patakban?
Eléggé randán rajzolok, de megpróbáltam levázolni, hogy hogy is néz ki a dolog:
Remélem, a magyarázatommal érthetőbbé válik :D
A tavam 3 részből fog állni: 2 mocsár, és egy halas terület. A mocsárhoz kő elválasztót rakok, ami megakadályozza, hogy a halas területre zuhanjon, de a vizet átengedi. A patakom egy dombról folyik le, a víz a domb tetején egy kőhalom közül fog kifolyni. A v1, v2 és v3 vízesések esése kb. 30-40 cm.
Tegnap megérkezett a tófólia, és le is terítettem. Utána szólt anyukám, hogy szerinte az úgy nem lesz jó, hogy a patak a mocsárba folyik, mert a vízbe csak akkor keveredik elegendő levegő a halak számára, ha a víz a halas területen csobban a vízbe. Én ezért terveztem így a patakot, mert úgy vélem, elegendő a 3 vízesés, ezeknél is sok levegő keveredik a vízbe, és ha a mocsárnál folyik be a víz, akkor szép kanyargós patakot kapok.
Erről mi a véleményetek? Változtassak a patakomon, vagy így is megfelelő lesz a levegőztetés?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!