Briggs & Stratton vs. MTD Thorx?
Nos, ismét tévedsz!
Az én hozzá értésemet nem ez minősíti. Hanem az állításaim valóság tartalma.
A tiedét pedid olvashatja bárki. (lásd: fűnyíró tolókar)
A 36%-ra pedig büszke vagyok. Mivel a hozzád hasonló, magasan kvalifikált, kíválló müszakiérzékkel rendelkező emberek negatív értékelése, számomra dícséret! ;-)
Meg van az a vicc?
Egyél trágyát! Hiszen milliárdnyi légy nem tévedhet!
Ennek a jelentése egyszerű: nem feltétlenül igaz, helyes vagy jó az, amiről sokan azt mondják, hogy jó.
Magyarán: én naponta többet tapogatok ilyen gépet, mind ahányszor te egy évben füvet nyírsz.
Kérdező kérdésére felelve újfent:
Olyan gépet vegyél ami az igényeidnek megfelel. Pl. fűnyírónál: önjárós vagy sem. Kell-e gyűjtő, stb... A motor az mindegy. Nincs jó, vagy rossz választás. Nem kell félni a thorx motortól. 10 éve van forgalomban Magyarországon. Többet adtak el belőle mint a legismertebb három gyártó motorjaiból összesen.
Ejnye tolókarész barátom! Megint tévedsz!:-D :-D :-D :-D
Kezd rossz szokásodda válni.
A jó szerelő nem attól jó, mert beledöglik, annyi a munkája! Ő az a szerelő aki olcsón adja magát. Aki alulértékeli önmagát. Fáradtan, kimerülve megy haza. Nincs sem ereje, sem pénze, hogy képezze, fejlessze magát.
Az igazán jó szerelő érti, tudja a szakmáját. "Jóhíre" van. Folyamatosan képzi magát. ...és ezért elkéri azt a díjjat amit tisztességesnek talál. Ebből bővíti a műhelyét. Később alkalmazottat fizet. Majd mégegyet...
Költözik, bővít. Kertigép kereskedést nyit. Két eladóval, két szerelővel. Növekszik, gyarapodik. Minden téten.
...és amikor a legjobb ügyfelekkel, üzletmenettel, alkalmazottakkal, kuncsaftal, tanulókkal, befejezte a foglalatosságát, akkor még mindig jut ideje arra, hogy az internet legalsó bugyraiban is megmártózzón egy kis kritikáért, leszólásér. Mert ez is kell az egészséges egóhoz. Néha értelmes, parázs szakmai vitát is sikerül kifogia. Ami megint csak az ő hasznát szolgálja.
Aztán elmeséli az eladóknak, szerelőknek miért is fontos a kenyér adó gazdánk: az elégedett vásárló. Ezután rövid történet arról: milyen fontos megmutatni, elmagyarázni a gép minden részét a vevőnek.
Különös tekintettel a fűnyíró karra!
Majd együtt jót nevetnek...
Az árokpart fűnyírása, az tökéletes példa arra, hogy az előre, jobbra, balra döntött motor milyen szép füstöt tud eregetni. Arról nem is beszélve, hogy ilyenkor mennyivel rosszabb a kenés, mivel nem ott van az olaj ahol lennie kellene. Ez nem igen tesz jót a motor élettartamának. Néha percek is elegek ahhoz, hogy maradandó károkat szenvedjenek a súrlódó felületek. Ez az állítás igaz a konkurens márkák kis 4t motorjaira is. ...és mindegyik használati útmutatójában szerepel is, hogy nem szabad dönteni, még állóhelyzetben sem.
A szerelő mást ajánlott? El is hiszem.
Miből is él egy szerelő? Elárulok egy titkot: szerelésből.
Nem sokra becsülöm annak a szerelőnek az eszét amelyik a saját zsebe ellen dolgozik. Magyarán ha olyan gépet ajánl megvásárlásra ami utánna nem ad majd munkát.
Egyre inkább olyan motorok kerülnek forgalomba amik egyre kevesebb munkát adnak. Nincsenek már olyan, rendszeresen kopó-fogyó dolgok bennük, amiért szerelőhőz kellene vinni őket. Tecumseh, Honda, Thorx, Briggs, stb...csak szelepézag állítás, légszűrő olaj csere, esetleg szivatógumi. 3,5 Briggsnél még hozzá jön a membrán csere néha. ...és pont. Nincs ami tönkremenne benne. Ki vannak találva. Túl van méretezve. A betervezett élettartamot mindegyik túlteljesíti. A gyárnak az az érdeke: megveszed, működik, nem kell szerelőhöz hordani, nem romlik el. 20 év múlva megáll addig jó volt, veszel másikat. ...ugyan azt a márkát, mert jó volt.
A többi galiba az mind a felhasználó miatt van. Csak a leggyakoribbak az:
Beledögglött benzin miatt nem indul.
Ugyanez ez az alap gond, be megpróbálja állítgatni, tekergetni.
Nem megfelelő használat, pl.: lejtős területén való fűnyírás.
Nem meglefelelő mennyiségű vagy teljesítmény szintű olaj használata.
Túl hosszú olaj csere periódus.
Hozzáértés nélküli " szakszerűtlen javítgatás".
Na meg az ekecselés. Pl.: 1000Ft egy légszűrő, de naponta szedünk ki mosogató szivacsot a légszűrőkből.
Egy tuskóra tolástól nem lesz semmi baja. Megnyugtatlak kettőtől sem. Ki kell egyengetni és mehet tovább.
Tudom melyik márkából mennyit javítunk. Azt is tudom melyikből mennyit adtak el Magyarországonaz elmúlt 25 évben. Könnyen kitudom számolni arányaiban melyikből romlik el a legtöbb.
Ajánlok neked egy ilyen kis googlezós játékot. Keress rá képként a legnagyobb márkákra mellé írva az "alkatrész" kifejezést.
Mit fogsz találni? Megmondom.
Briggs: hajtókar, blokkfél. Mert szeret kikönyökölni. (de ez is a gazda hülyesége miatt.)
Honda: karburátor. A belerohadt benzin miatt. (ez is a gazda hülyesége miatt.) Plusz házilag nem tudod kipucolni.
Thorx: ua. mint a Hondánál. Plusz a berántó szerkezet.
Igen olvastam a többi hozzászólást is, és máshol is olvastam a véleményeket thorxról is és másról is. Mindeegyikben megtalálom a felhasználói hibát.
...itt olvastam:
"Rátaláltam egy jó szerelőre,aki azt mondta,eszembe se jusson újat venni .Minden kopott alkatrészt kicserélt." 20'000-ből? Hát persze! Inkább az ő zsebében legyen 5-10'000 ezer Ft, mint a kereskedőjében. Tudod mit cserélt ki? Dugattyút, gyűrűt, olajat, szimeringet és talán a szelepeket, is. A kopott főtengelyt, hajtókart, a blokkházat a kopott hengerrel, főtengelly csapággyal azt nem. A kopott vezérlést, szelepvezetőket sem. Egy ilyen motor eléri az üzem idő végét és kuka. Úgy van kitalálva, hogy egyszerre romlik el rajta minden. Gazdaságtalan a felújítása. Így meg pláne. Mert nem fog elmenni 10 évig. ...és mindig lesz valami vele. Kicsinyesként majd egy-két motor árát elhord a szerelőhöz. Üzemanyagban peddig minden 100. üzemórában egy új motor árát! Mert minimum annyival többet fogyaszt az újnál. Tudom mi a lényeg: Decsakhuszezervolt.
Az én olvasatomban: jól átverte.
Én ilyent nem csinálok. Megmutatom neki milyen egy szétkopott motor. Kiszámolom mennyivel kerül többe a szakszerű felújítás. Ennek milyen buktatói vannak.
Én nem engedek meg félmegoldásokat! ...hogy aztán az ügyfél bosszúsága, sokkal tovább tartson, mint az alacsonyabb ár okozta pillanatnyi öröm.
Akkor inkább mennyen máshoz! Haragudjon másra!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!