Az én oltványaim miért nőnek olyan lassan?
Amiket a kertészetben vesznek az emberek mind gyorsabban nőnek és előbb fordulnak termőre, mint amiket én magamnak oltok.
Miért?
Nekem is hasonló tapasztalataim vannak. Az oltás nehezen indul meg, és gyengén fejlődik. Én arra következtetek, hogy valamit nem jól csináltam, ezért áttértem a szemzésre. Ez megoldotta a gondomat, mert nálam nagyon sikeres szaporítási mód (90-95% hatásfok) és a növények is szépen fejlődnek. Ezen a lapon érdemes szétnézned: [link]
Én a leírtaktól eltérően nem csak az alvószemzést, hanem a zöld szemzést is alkalmazom (június közepe - vége) Ennek előnye, hogy ez néhány hét alatt megered és őszre már ceruza vastagságú ágacskát nevel, illetve ha elszúrtad, akkor aug. közepén még alvó szemzéssel még próbálkozhatsz!
Tavaly próbálkoztam hajtószemzéssel még időben,de alvó lett belőle.Mist kihajtott.
Nem ez a gondom.
Oltani szoktam és elfogadható arányban erednek
A gond,hogy amikor a helyükre ültetem onnan kezdve alig akarnak nőni a fák.
Alanyaim: cigánymeggy, vadkörte,magról kelt szilva.
Csak ami amúgy is van és nő a környéken.
Némelyiket igen, másokat nem.
Jobbára nem azonos fajta került a régi helyére.
De látok olyan fákat pl cseresznyét ami pont egy nemrég kivágott helyére ültettek és nő, mint a fene !
Nem tudom, a cseresznye konkrétan mennyire érzékeny erre, a gyümölcsfajok ebben a tekintetben is nagyon eltérnek.
Az is lehet, hogy annál a cseresznyénél csináltak egy részleges talajcserét, vagyis jó nagy gödröt ástak neki, és távolabbról tettek bele földet.
Te rendes gödröt csináltál nekik, vagy csak 1 ásónyomot?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!