Orchidea kérdés. Miért áll meg a fejlődésben, illetve nagyon lassan növekszik?
Van egy orchideám. Nagyon leamortizált állapotban volt, mikor hozzám került. Egyrészt kirohasztották a gyökereit, egy ép maradt neki, másrészt aztán meg kiszárították. Egy levelet le is vágtam róla ami összecsoffadt, lesárgult. 3 levelet hozott újat, azt is nehezen, de most mint aki megállt a növésben. Tettem rá új földet, át tettem nagyobb cserépbe, néha kapott tápoldatot is amikor elhoztam, hogy meginduljon a fejlődésben ami be is következett, csak most megáll. Nos a cserép egy ételesdoboz tulajdonképpen, nincs rajta lyuk, nem folyik ki a víz, de csak annyit öntök rá amit el tud szívni és azt is másfél hetente vagy 2 hetente. Sok gyökere van. Csak nem értem miért áll meg a növésben. Ennyire taccsra tették volna, hogy alig tér észhez?
Van itt olyan, aki ennyire kipurcant virágot gondoz és újra virágzik?
Van egy másik orchideám is, ami nem volt ennyire rossz állapotban, de rászorult a gondozásra. Ő már virágzik szépen, folyamatosan. Nem volt szinte időszak, hogy ne lenne virága. Letört egyszer neki, erre már kezdte is növeszteni a másikat, most az virágos. Csak azért mondom, hogy ugyanúgy gondozom őket, ő meg egy fagyis dobozban él, jól érzi benne magát.
A szép virágosom az dettó így néz ki, fene tudja melyik fajtája. Valóban nem olvastam utána, magamtól kisilabizáltam és jól gondozom, hiszen él és folyamatosan virágzik. Gyökere sem rohad. Orchidea "föld" van rajta, fakéreg. Napos helyen van de ha tűz, akkor leárnyékolok nekik. Szeret ott lenni, abban az ablakban kelt életre mindkettő. Csak az egyik olyan visszamaradott. Ugyan olyan fajta lehet, hogy milyen szinű lenne azt nem tudom.
Talán segít mindnyájunk barátja: a Gúgli:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!