Kezdőoldal » Otthon » Kert » Nyárban a nagy melegben, tuzo...

Nyárban a nagy melegben, tuzo napsutesben hogyan gondozzuk a gyepet?

Figyelt kérdés
Valahol olvastam hogy a nagy melegben amikor tuz a nap nem szabad locsolni mert jobban kiegetem a fuvet.. Most akkor mi is az idealis?

2016. ápr. 19. 15:32
 1/5 anonim ***** válasza:
Hajnalban 6.30 ig legkésőbb és este 19 után érdemes . Ez vonatkozik a kertre is .
2016. ápr. 19. 15:41
 2/5 anonim ***** válasza:

Ha nagyon apróra tudod porlasztani a vizet, akkor bármikor lehet, mert az apró, térfogatukhoz képest viszonylag nagy felületű vízcseppecskék valamennyire felmelegszenek a levegőtől, nem okoznak problémát.

De ha simán slaggal nyomatod vagy négyszögesőztetővel, akkor hőségben inkább ne. A fű elég sokat elvisel ugyan, de nem tesz neki jót.

Ha reggel vagy este locsolsz, az a biztos.

2016. ápr. 19. 16:20
 3/5 A kérdező kommentje:
Rendben koszonom!
2016. ápr. 19. 16:56
 4/5 anonim ***** válasza:
Azért nem érdemes nappal locsolni, mert a vízcseppek, mint a nagyitók, összegyüjtik a napsugarat, és kiégethetik a vüvet, de ez egy kicsit túl van misztifikálva szerintem. Én hajnalban, reggel szoktam locsolni, mert akkorra már a föld is visszahül, nem párologtat el sok vizet a forró talaj, kevesebb az esély a gombabetegségeknek. Illetve nagy kánikulában magasabbra érdemes a fűnyírót állítani, minél jobban árnyékolja a talajt a fű.
2016. ápr. 19. 22:38
 5/5 anonim ***** válasza:
Ja, és nagy hőségben naponta mehet a víz, amúgy 2-3 naponta elég.
2016. ápr. 19. 22:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!